PRETRAGA

STIŽE POMOĆ ZA RASELJENU PORODICU MAKSIMOVIĆ IZ MOZGOVA

 • 07/10/2013 18:54
 • Pregleda: 642
 • http://rtvpuls.com/vesti/stize_pomoc_za_raseljenu_porodicu_maksimovic_iz_mozgova/2875
 • MOZGOVO, 07.oktobar - Posle 13 godina tumaranja i seljakanja interno raseljena porodica  Maksimović iz sela Mozgova u gnjilanskoj opštini, konačno se uselila u novosagrađenu kuću. Maksimovići su još avgusta 1999. godine sa ostalim stanovnicima Mozgova iz bezbednosnih razloga napustili selo i naselili se u obližnje Gornje Kusce. Sve ovo vreme oni su bili bukvalno pretušteni sami sebi i pored toga što su iz zdravstvenog razloga u nemogućnosti da privređuju kao ostale porodice. Zahvaljujući nesebičnom angažovanju starešine manastira Draganac, ocu Ilarionu,  i direktoru  Kancelarije premijera Kosova Srđanu Popoviću, izgrađena je kuća za  ovu sedmočlanu porodicu. Ali to je za sada polovično rešenje, budući da već nekoliko dana žive bez struje i osnovnih  higijenskih uslova.
  Nadležni u srpskoj lokalnoj samoupravi kažu da su upoznati sa ovim problemom. Maksimovići  veruju  da će se problem sa strujom i vodom rešiti  kako bi konačno porodičnu slavu Svetog Arhangela proslavili na dostojanstven način.  
  Inače, NVO “Prijatelji Dečana” iz Italije finansirala je kupovinu placa za Maksimoviće, druga organizacija “Most prijateljstva” , takođe iz Italije   finansirala je iskop bunara i delimično uređenje vodovodne mreže, dok je Kancelarija za zajednice Vlade Kosova finansira izgradnju kuće od 75 kvadrata.
   


  Video


  PULS NARODA