PRETRAGA

STOJANOVIĆ ZAHTEVA OD NADLEŽNIH SIGURNOST ZA GRAĐANE NOVOBRDSKE OPŠTINE

 • 11/11/2015 17:40
 • Pregleda: 1231
 • http://rtvpuls.com/vesti/stojanovic_zahteva_od_nadleznih_sigurnost_za_gradjane_novobrdske_opstine/8026
 • NOVO BRDO. 11. Novembar - Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović sa saradnicima danas je posetio jednu od najsiromašnijih opština na Kosovu, gde su u poslednje vreme učestali bezbednosni problemi. 
  Visoku delegaciju centralnih kosovskih institucija, sa zamenikom premijera Branimirom Stojanovićem na čelu, u opštini Novo Brdo je primio, iza zatvorenih vrata, gradonačelnik Svetislav Ivanović. Sastanku su prisustvovali i zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević i direktor Kancelarije za pitanja zajednica pri Kabinetu premijera Kosova Ivan Tomić, kao i komandir policijske stanice u Novom Brdu Šukri Ajvazi. Kako je saopšteno novinarima, tema sastanka je bila bezbednost u ovom kraju Kosova, posle učestalih incidenata u poslednje vreme.
  „Zahtevam punu odgovonost svih nadležnih institucija Kosova  u zaštiti prava građana, a posebno od Tužilaštva“, izjavio je ja za Puls Branimir Stojanović.
  U opštini Novo Brdo, samo u poslednjih mesec dana,učestali su bezbednosni rizici. Da posetimo, grupa Albanca napala je đake jedne srednje škole u Gornjem Kuscu, a ukradeno je i stoka u selima Bušince i Labljane novobrdske opštine.
  Posle današenjeg sastanka u opštini, Stojanović sa saradnicima je posetio i meštane sela Boljevca, koje je infrastrukturno izolovano od ostatka opštine. Okupljeni građani su obavestili Stojanovića o hitnoj potrebi za otvaranje seoske ambulante, jer ne postoji niti jedna zdravstvena institucija u širem okruženju.
  Stojanović je posetio i zemljoradničku porodicu Filić  u selu Labljane, kojima je nedavno ukradeno krava, a to im je bio jedini izvor prihoda.
  Na kraju porodice, srpski predstavnici u Vladi Kosova razgovarali su i sa Srbima u selu Paralovo o uzrocima i posledicama učestalih napada na srpske porodice u tom mestu.
   
   
   
   
   
   


  Video


  PULS NARODA