PRETRAGA

STUDENTI PODRŽALI AKCIJU ZA LEČENJE MAGDALENE NEDELJKOVIĆ

 • r.micanovic
 • 03/03/2021 14:28
 • Pregleda: 34
 • http://rtvpuls.com/vesti/studenti_podrzali_akciju_za_lecenje_magdalene_nedeljkovic/32963
 • KOSOVSKA MITROVICA, 3.mart - Koncertom u izvođenju studenata muzičkog odseka i prodajnom izložbom slika u šetališnoj zoni u Severnoj Mitrovici studenti Fakulteta umetnosti Prištinskog univerziteta pridružili su se danas humanitarnoj akciji za prikupljanje sredstava za lečenje Magdalene Nedeljković iz ovog grada.

  Zvuci pesama i umetnička dela nastala u ateljeima likovnog odseka ovog fakulteta privukli su brojne građana Severne Mitrovice koji su sa zadovoljstvom ispratili program koji je izveden, a novčanim prilogom pomogli u prikupljanju potrebnih 250 hiljada evra za lečenje malene Magdalene.

  Jedan od organizatora ove humanitarne akcije je i student grafičkog dizajna na Fakultetu umetnosti Mihajlo Gavrilović koji je rekao da su on i njegove kolege vrlo rado pristali da organizuju ovu akciju i pomognu da mala Magdalena dobije mogućnost da ode na lečenje u Sjedinjene Američke Države.

  „Ovde su studenti sa tri odseka i svi zajedno smo organizovali ovaj koncert i prodajnu izložbu i nadamo se da će građani podržati ovaj naš trud i svojim prilogom pomoći da prikupimo potrebna sredstava i pomognemo maloj Magdaleni da nastavi da živi kao i njeni vršnjaci“, rekao je Gavrilović.

  Podršku svojim studentima i njihovom humanitarnom radu dala je svojim prisustvom i dekan Fakulteta umetnosti mr Ester Milentijević koja je za Kosovo Onlajn rekla da su profesori i zaposleni na ovom fakultetu dali svoj skromni prilog u prikupljanju sredstava za lečenje Magdalene Nedeljković, a da je ovo isključivo akcija koji su organizovali studenti.

  „Ovo je danas zasluga studenata koji su sve sami organizovali, a mi smo im bili samo tehnička podrška. Ideja nam je bila da ih na neki način aktiviramo i da svoj umetnički talenat stave u funkciju da izađu u susret i koliko je to moguće prikupe sredstva za lečenje male Magdalene Nedeljković“, rekla je mr Milentijević.

  Šestogodišnja Magladena Nedeljković iz Severne Mitrovice boluje od tuberozne skleroze i potrebna joj je novčana pomoć u iznosu od preko 250 hiljada evra da bi nastavila da se leči u Hjustonu u SAD.
  Izvor: Kosovo Online


  PULS NARODA