PRETRAGA

SUKOB ŽANDARMERIJE I ALBANACA KOD ADMINISTRATIVNE LINIJE S KOSOVOM

 • 08/07/2013 09:12
 • Pregleda: 461
 • http://rtvpuls.com/vesti/sukob_zandarmerije_i_albanaca_kod_administrativne_linije_s_kosovom/2087
 • BEOGRAD, 08.jul - Više lica je u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u rejonu sela Borovac, opština Kuršumlija, otvorilo vatru iz automatskog oružja na patrolu Žandarmerije, izjavio je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.On je kazao da su pripadnici Žandarmerije adekvatno odgovorili na oružani napad i da po njih nema posledica, a da "informacije Kosovske policijske službe ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti".
  "Oko 19 sati u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u reonu sela Borovac, opština Kuršumlija, otvorena je vatra iz automatskog oružja iz dva pravca, od strane više lica, na patrolu Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije su adekvatno odgovorili na oružani napad i nema posledica po njih", rekao je Dikić u izjavi dostavljenoj Tanjugu."Informacije KPS ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti", naveo je Dikić.
  Komandant Žandarmerije je kazao da su "na mestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i delovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavešteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora".
  Dikić je rekao da je obezbeđeno lice mesta događaja i nadležni pravosudni organi izvršiće uviđaj.
  "Žandarmerija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi obezbedila sigurnost građana na ovom prostoru", rekao je Dikić.Izvor: Tanjug.


  PULS NARODA