PRETRAGA

SUTRA NASTAVAK SUĐENJA OLIVERU IVANOVIĆU

 • r.micanovic
 • 21/04/2015 18:15
 • Pregleda: 169
 • http://rtvpuls.com/vesti/sutra_nastavak_sudjenja_oliveru_ivanovicu_/5944
 • KOSOVSKA MITROVICA, 21.april - U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici sutra će biti nastavljeno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba koji su optuženi da su počinili neka od najtežih krivičnih dela u ovom gradu tokom 1999. i 2000. godine.
  Advokat Olivera Ivanovića,Nebojsa Vlajić,izjavio je za Kontakt Plus radio da se sutra počinje sa izvođenjem svedoka za događaje iz 2000. godine.
  “Sutra se nastavlja  sudjenje. Mi smo završili taj događaj iz ‘99 godine i sutra počinjemo sa prvim svedokom tužilaštva  za događaje od 3. februara 2000. godine. Sutra će se pojaviti prvi svedok tužilaštva, biće ih nekoliko desetina i koliko će to da traje, ne može da se kaže”, rekao je Vlajić. On dodaje da očekuje da svedoci budu jednako neubedljivi, kao i prethodni.
  “Očekujem da svedoci budu jednako neubedljivi, ako ne i gori od onih prethodnih, jer jednostavno tužilac nema bolje i jednostavno, on nema nikakvih dokaza za tu optužnicu koju je podneo”, ističe Vlajić.
  Planirano je da svoj iskaz pred EULEKS-ovim sudskim većem kojim predsedava sudija Roksana Komša da svedok optužbe Šaip Canhasi, ispitivaće ga tužilac Cezar Muhalčuk, a potom i advokat odbrane. Za sve svedoke po ovoj tački optužnice predviđena su po dva radna dana. U aprilu će 24. i 27. svedočiti Gani Đaka, dok će u maju iskaz dati Emine Đaka, Rezata, Sabilje i Vjolca Ajeti.
  Suđenje Ivanoviću i četvorici Srba počelo je 18. decembra. Izvor: Kontakt plus radio


  PULS NARODA