PRETRAGA

SVE ŠTO SRBIJA DAVALA - DAVAĆE I DALJE

 • 12/07/2013 13:08
 • Pregleda: 387
 • http://rtvpuls.com/vesti/sve_sto_srbija_davala___davace_i_dalje/2151
 • ISTOK, 12.jul - Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Istoku u Metohiji da Kancelarija neće biti ukinuta, da Srbija neće ugasiti nijedno radno mesto u pokrajini i da neće dozvoliti smanjenje finansijskih davanja.
  Vulin je novinarima kazao da nakon Briselskog sporazuma, Srbija ima legitimno pravo dato od međunarodne zajednice da aktivno učestvuje u životu na ovom području i izrazio nadu da će nakon Sporazuma valjda biti lakše da se obezbedi sigurnost i povratak raseljenim licima.
  "Srbija neće ugasiti nijedno radno mesto, Srbija neće dozvoliti da se nivo naših davanja na bilo koji način smanji, kada to kažem govorim o naknadama za nezaposlene, kosovskom dodatku i svim onim nadoknadama koje je Srbija do sada davala – davaće i dalje", rekao je Vulin.On je istakao da život Srba na Kosovu i Metohiji bez finansijske pomoći Republike Srbije nije moguć i da se neće dozvoliti da se život ugasi ističući da je Istok povratničko mesto i da je želja sa ono raste i napreduje.
  Vulin je u Istoku prisustvovao obeležavanju crkvene slave Apostola Petra i Pavla, a nakon liturgije i obeležavanja slave u prisustvu većeg broja Srba povratnika iz metohijskih sredina u hramu je obavljeno i prvo krštenje nakon 13 godina.Krštena je dvomesečna Jovana, ćerka paroha istočkog Jovice Vlaškovića, a nakon tog čina direktor Kancelarije za KiM je kazao da je to velika radost i ohrabrenje.
  "Život se vraća i sve što radimo, radimo da bi se život vratio i zadržao, da se nebi odlazilo već dolazilo. Ovo je za nas veliko ohrabrenje i želim da se zahvalim roditeljima na ogromnom samopregoru, što su danas čitavoj Srbiji priredili ovu radost", rekao je Vulin."Na današnji praznik Srbija se raduje jer je jedan novi život došao među nas, jedan novi život je dokazao da Srbija neće odlaziti, da Srbije ima onoliko koliko ima njenog naroda i sve što smo uradili smo da Srbi opstanu i da Srba bude još vise", poručio je Vulin.Paroh istočki Jovica Vlašković zahvalio se Vulinu na poseti istakavši da je Istok zaslužio da se istočani vrate i da ovo mesto ima uslova i načina za povratak jer kako žive povratnici tako bi mogli i raseljeni.
  Vulin će danas boraviti i u opštini Zvečan na severu Kosova gde će otvoriti sredstvima Kancelarije za KiM rekonstruisani gradski trg.
   


  Video


  PULS NARODA