PRETRAGA

TAČI: OVE GODINE ISTORIJSKI SPORAZUM SA SRBIJOM

 • Desk
 • 14/02/2018 08:37
 • Pregleda: 45
 • http://rtvpuls.com/vesti/taci:_ove_godine_istorijski_sporazum_sa_srbijom/17863
 • PRIŠTINA, 14.februar - Kosovo očekuje da će ove godine rešiti veoma bitna pitanja sa Srbijom postizanjem "istorijskog" sporazuma, rekao je za agenciju "Rojters" kosovski predsednik Hašim Tači.
   


  "Sporazum između Kosova i Srbije koji će se, verujem, dogoditi 2018. biće istorijski, sveobuhvatan dogovor koji će rezultirati članstvom Kosova u UN", tvrdi Tači.  Dodaje da će sporazum sa Srbijom doneti punu normalizaciju odnosa, iako se, kako navodi Rojters, "od dve strane možda neće tražiti da priznaju jedni druge kao nezavisne države".


  Govoreći o osnivanju Specijalnog suda, Tači smatra da je to "bila istorijska nepravda, ali zbog očuvanja strateškog partnerstva sa SAD, EU i NATO mi smo formirali taj sud".


  "Kosovo nema šta da krije", kaže Tači.


  Na pitanje šta bi učinio ako bi bio pozvan da se pojavi na sudu kao svedok ili optuženi, Tači je odgovorio da "predsednik ili bilo koji drugi građanin ove zemlje nema razloga da se plaši".


  "Mi nikada nismo prekršili kosovske ni međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, čoveka koji je počinio genocid", istakao je Tači misleći pri tom, navodi Rojters, na bivšeg juogoslovenskog i srpskog predsednika Slobodana Miloševića.Izvor: RTS