PRETRAGA

TAČI KRIV ŠTO NIŠTA NIJE UČINIO ZA OSNIVANJE ZSO

 • Desk
 • 14/11/2017 15:10
 • Pregleda: 324
 • http://rtvpuls.com/vesti/taci_kriv_sto_nista_nije_ucinio_za_osnivanje_zso_/16680
 • PRIŠTINA, 14.novembar – Srpska lista zamrzla je svaku komunikaciju sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i njegovim kabinetom, potvrđeno je Televiziji Puls.
  Srpska lista vidi Tačija kao jednog od najodgovornijih  za loš položaj Srba na Kosovu i Metohiji i posebno mu zamera što ništa nije učinio da bi Zajednica srpskih opština bila uspostavljena u skladu sa potpisanim sporazumom u Briselu.
  Posebno se ističu pritisci na pravosudni sistem i izborni proces u opštini Parteš, gde se, kako tvrde u Srpskoj listi, posredstvom Tačijevog saradnika Eljmija Rečice i nerasformiranih struktura ŠIK-a, ruši legitimno izabrani predstavnik Srpske liste, sa ciljem da se na čelo opštine dovede poslušnik i osuđeni silovatelj Nenad Cvetković.
  Po mišljenju vodeće političke snage Srba na KiM Tači je odgovoran i za zanemarivanje ustavom definisanog položaja srpskog jezika, antiustavne diskriminacije Srba i drugih nealbanaca u institucijama u Prištini, kao i za obesmišljavanje rada Konsultativnog veća za zajednice, čiji će rad srpski predstavnici bojkotovati dok god im se ne bude garantovala uloga koja im pripada u tom telu.