PRETRAGA

TAČI PODNOSI OSTAVKU AKO BUDE POTVRĐENA OPTUŽNICA

 • internet
 • 29/06/2020 20:45
 • Pregleda: 100
 • http://rtvpuls.com/vesti/taci_podnosi_ostavku_ako_bude_potvrdjena_optuznica/29389
 • PRIŠTINA, 29.jun - Kosovski predsednik se obratio javnosti video porukom, koja je prosleđena medijima iz njegovog kabineta, ali postavljena i na njegov Fejsbuk profil.
   
  Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da će podneti ostavku ukoliko Specijalni sud za ratne zločine  potvrdi optužnicu protiv njega.
   
  "Sestre i braćo, sugrađani i sunarodnici, na Kosovu, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Preševu, Medveđi i Bujanovcu i dijaspori, obraćam se večeras, iz ove kancelarije, gde sam tokom 1.542 dana imao izuzetnu čast da vršim visoku dužnost predsednika Kosova - slobodnog, nezavisnog i demokratskog Kosova. Srce mi je povređeno, ali ne i slomljeno. Moj um je težak, ali nije sumoran", započeo je Tači svoje obraćanje.
   
  Tači je dodao da je optužnica koja je protiv njega podignuta, cena za slobodu Kosova.
   
  Rekao je da je objavljivanje optužnice protiv njega "učinilo nemogućim" održavanje sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu, ocenivši da je time otklonjena mogućnost za postizanje mira između dve strane.
   
  U obraćanju javnosti preko video poruke koja je prosleđena medijima iz njegovog kabineta, ali postavljena i na njegov Fejsbuk profil, Tači je rekao da ne zna da li je "slučajnost ili spletka" to što je optužnica objavljena baš dok je on bio na putu u Vašington, gde je 27. juna trebalo da se održi sastanak, na incijativu američkog izaslanika Ričarda Grenela, koji je otkazan posle objavljivanja optužnice.
   
  Izvor: Kosovo Online/RTS/Tanjug
   


  PULS NARODA