PRETRAGA

TAČI POLOŽIO VENAC NA SPOMENIK SRBIMA IZ STAROG GRACKA

 • 20/07/2016 19:49
 • Pregleda: 404
 • http://rtvpuls.com/vesti/taci_polozio_venac_na_spomenik_srbima_iz_starog_gracka/10660
 • PRIŠTINA, 20.jul - Kosovski predsednik Hašim Tači danas je u Starom Grackom, kod Lipljana, položio venac na spomenik 14 Srba iz toga sela, ubijenih u julu 1999. godine.
  "Danas se sa bolom molim i još jednom izražavam žaljenje za sve žrtve tokom i nakon rata iz svih zajednica. Svaki zločin treba rasvetliti i kazniti. Zločin je zločin, bilo protiv koga da je počinjen i bilo ko da ga je počinio", rekao je Tači.
  On je, takođe, rekao da treba jednom za svagda rasvetliti sudbinu svih nestalih lica, bilo da su oni Albanci, Srbi, Romi ili pripadnici neke druge zajednice, objavljeno je na sajtu kosovskog predsednika.
  "Svi imamo odgovornost da radimo u tom pravcu. Imamo odgovornost prema njihovim porodicama i prema budućnosti naše dece. Mi treba da pomažemo jedni drugima. Bol svake majke je isti", istakao je Tači. 
  Prema njegovim rečima, danas kada se radi na izgradnji mira, pomirenju i saradnji između naroda u regionu, bitno je da naglasimo da je za iskreno pomirenje potrebna pravda.
  "Kao Kosovo mi smo puno postigli u ovih 17 godina od završetka rata. Počeli smo da gradimo mostove komunikacije i saradnje. U bliskoj budućnosti to će doneti poverenje i pomirenje među zajednicama i narodima", rekao je Tači.
  On je rekao da samo preovladavanjem pravde može da se dogodi pomirenje, a pomirenje će se dogoditi u bliskoj budućnosti, jer postoji volja za tim.
  "Samo pomirenje i saradnja Kosovo i region čine evropskim", zaključio je Tači.
   
  Izvor: Tanjug
  Foto info-ks.net


  PULS NARODA