PRETRAGA

TANIN TRAŽI DA SE OBUSTAVI POSTUPAK PROTIV DIMOVIĆA

 • r.sipetic
 • 10/08/2019 07:01
 • Pregleda: 152
 • http://rtvpuls.com/vesti/tanin_trazi_da_se_obustavi_postupak_protiv_dimovica_/24716
 • KOSOVSKA MITROVICA, 10. avgust - Unmik je poslao još jedan zahtev tužiocu u južnoj Kosovskoj Mitrovici Šukriju Sili da obustavi krivično gonjenje službenika Misije UN, Srbina Dejana Dimovića.
  U navodima lista Bota sot koji prenosi Kosovo onlajn ističe se da je takav zahtev uputio specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef Unmika na KiM Zahir Tanin, a da je u Šukriji Sila u svom odgovoru pozvao Unmik da ukine imunitet Dimoviću i zatražio da Tanin "pazi na ponašanje svog osoblja" koje, prema njegovim navodima, napada policiju i pomaže kriminalnim grupama na severu Kosova u njihovim aktivnostima.
  Policija na KiM je 28. maja ove godine izvela akciju na severu Kosova, tokom koje su uhapšeni pripadnici Unmika Dejan Dimović i ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, koji su, navodno, kako prenosi Bota sot, pokušali da zaustave pripadnike specijalne jedinice Kosova tokom te akcije.
  Protiv Dejana Dimovića pokrenuta je istraga, a prištinska štampa tvrdi da je on "poznat i kao član paralelnih struktura na severu i agent srpskih tajnih službi".
  Dvojica pripadnika Unmika su nekoliko dana nakon pritvaranja pušteni na slobodu, nakon oštrih reakcija visokih predstavnika UN.
  Posle ukazane medicinske pomoći u Kosovskoj Mitrovici, Krasnoščekov je prebačen u Beograd na dalje lečenje, a Dimović je pušten na kućno lečenje.
   
  Izvor: Tanjug


  PULS NARODA