PRETRAGA

"TRAŽITI MINISTARSTVO ZA UPRAVU"

 • r.micanovic
 • 08/12/2014 15:07
 • Pregleda: 289
 • http://rtvpuls.com/vesti/traziti_ministarstvo_za_upravu/4980
 • BEOGRAD, 08.decembar - Trebalo bi izdejstvovati da Srbin bude na čelu Ministarstva za lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi, smatra Direktor Foruma za etničke odnose, Nenad Đurđević.
  To bi, prema Đurđevićevim rečima bilo značajno i za formiranje zajednice srpskih opština na Kosovu.
  "Stvaranjem koalicije stranaka Hašima Tačija i Ise Mustafe stvaraju se uslovi da Srbi uđu u kosovske institucije i budu deo Vlade. Dobra vest je da napokon Kosovo ima Vladu i da se proces koji traje više od šest meseci odblokirao. To stvara uslove za nastavak razgovora Beograda i Prištine", rekao je Đurđević agenciji Beta.
  Đurđević je naveo da bi trebalo videti ko su predstavnici Srba koji će biti u vladajućoj većini na Kosovu i da li će Srbi imati jedan ili više poslaničkih klubova i u odnosu na to koja će ministarstva dobiti.
  "Značajno je pokušati da se izdejstvuje da Ministarstvo za lokalnu samoupravu vodi neko iz srpske zajednice, jer je to značajno i za razgovore o zajednici opština", rekao je Đurđević.
  Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa biće novi kosovski premijer, dok će njegov prethodnik na toj funkciji i lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači biti prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova, navodi se u koalicionom sporazumu za novu kosovsku vladu. Izvor: Beta


  PULS NARODA