PRETRAGA

U GRAČANICI JOŠ 16 NOVOOBOLELIH, 52 PACIJENTA HOSPITALIZOVANA

 • b.antic
 • 21/11/2020 16:13
 • Pregleda: 72
 • http://rtvpuls.com/vesti/u_gracanici_jos_16_novoobolelih_52_pacijenta_hospitalizovana/31656
 • GRAČANICA, 21. Novembar- Na osnovu poslednjih pristiglih uzoraka, kod 16 pacijenata sa teritorije opštine Gračanica potvrđen je koronavirus, saopšteno je danas iz opštinskog Kriznog štaba.

  Kako se navodi u saopštenju, hospitalizovana su 52 pacijenta, a od početka epidemije koronavirua, na teritoriji opštine Gračanica ukupno je zaraženo 180 osoba.

  Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica svakim danom je sve teža, ali iz Kriznog štaba poručuju da je pod kontrolom i pozivaju meštane na odgovorno i disciplinovano ponašanje.

  Krizni štab opštine Gračanica takođe apeluje na meštane da prestanu sa svakim vidom društvenih aktivnosti sa privatnim proslavama i većim porodičnim okupljanjima.

  Kako se navodi, zdravstveni sistem je opterećen i naglo povećanje broja inficiranih predstavlja veliki pritisak na rad zdravstvenih radnika.

  "Za sada je situacija pod kontrolom ali molimo i apelujemo na naše meštane da se strogo pridržavaju preporučenih mera kako bi sačuvali i sebe i svoje najbliže. Kada u samo jednom danu imamo gotovo dupliran broj inficiranih jasno vam govori o ozbiljnosti situacije", ističe se u saopštenju.

  Krizni štab opštine Gračanica je u stalnoj koordinaciji sa privrednim i poslovnim subjektima koje takođe stalno upozoravaju da se pridržavaju svih kovid mera.

  "Nepoštovanje mera biće najstrožije kažnjavano", saopšteno je iz opštinskog Kriznog štaba.

  Izvor: Kosovo online


   


  PULS NARODA