PRETRAGA

U KLOKOTU 42 OSOBE U SAMOIZOLACIJI

 • internet
 • 25/03/2020 17:20
 • Pregleda: 205
 • http://rtvpuls.com/vesti/u_klokotu_42_osobe_u_samoizolaciji/27731
 • KLOKOT, 25.mart - U opštini Klokot 42 osobe su u samoizolaciji, svi su bez promenjene kliničke slike, Opštinski odbor za bezbednost drži situaciju pod kontrolom, a građani poštuju mere i uputstva na suzbijanju koronavirusa kao i odluke odbora, rekao je gradonačelnik Opštine Klokot Božidar Dejanović za Kosovo Onlajn.
   
  „U Klokotu je situacija stabilna. Osobe koje su u samoizolaciji nemaju simptome koronavirusa, redovno ih obilazi Kosovska policija. Lekova i životnih namirnica ima, zahvaljujući našim volonterima, svaka vrsta zatražene pomoći stiže. Stanovništvo se pridržava mera i uputstava“, rekao je Dejanović.
   
  „Imajući u vidu da se graničimo sa selom Stuble u opštini Vitina koja je u karantinu, panike više nema, jer se sva lica koja dolaze iz inostranstva ili centralne Srbije upućuju u karantin u Prištinu“, istakao je Dejanović.
   
  „Policijski čas od 10 do 16 časova i od 20 do 6, stanovništvo poštuje, policija patrolira, a i propisane su visoke novčane kazne, rekao je Dejanović i naglasio da su zdravstvenim radnicima i radnicima u prizvodnji, prodavnicama i apotekama, svim onima koji rade u službi građana u vreme vanrednih mera uručene dozvole o kretanju.
   
   „Dezinfekcija javnih ustanova, domova zdravlja puteva i ulica se redovno obavlja“, dodao je Dejanović.
   
  Izvor: Kosovoonline
   


  PULS NARODA