PRETRAGA

U KLOKOTU UHAPŠENE ČETIRI OSOBE ZBOG KUPOVINE GLASOVA

 • internet
 • 17/10/2021 10:14
 • Pregleda: 235
 • http://rtvpuls.com/vesti/u_klokotu_uhapsene_cetiri_osobe_zbog_kupovine_glasova/36107
 • GNJILANE, 17.oktobar – Trojicu Srba iz Klokota i jednog Albanca  sa inicijalima A.D, M.K, A.T i DŽ.B.uhapsila je sinoć kosovska policija zbog sumnje da su prekršili izborna pravila pokušavajući da trguju glasovima birača na današnjim lokalnim izborma. 
   
  Kako je za Radio Televiziju Puls potvrdio tužilac iz Gnjilana Agron Uka reč je o građanima Klokota koji su povredili izborna pravila i protiv njih je određen pritvor od 48 časova.
   
  "Oni su uhapšeni pod osnovanom sumnjom da su počinili krivična dela kršenje slobodnog odlučivanja birača iz člana 210. KZRK -a i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem iz člana 212. KZRK -a. Četiri osumnjičena lica uhapšena po nalogu državnog tužioca biće zadržane 48 sati. Državni tužilac i kosovska policija ostaju privrženi izvršavanju svojih zakonskih dužnosti i odgovornosti, na profesionalan, transparentan i nepristrasan način prema građanima i zemlji, zato ohrabrujemo sve građane da sarađuju sa državnim tužilaštvom i kosovskom policijom i da istovremeno izveštavaju o svim nezakonitim slučajevima vezanim za bezbednost i izborni proces", saopšteno je iz tužilaštva Kosova, prenosi RTK.
   
  Novinar: Jovan Simić/RTK