PRETRAGA

U PREPODNEVNIM ČASOVIMA EULEKS UHAPSIO PET OSOBA, AKCIJA U TOKU

 • 27/04/2016 13:10
 • Pregleda: 380
 • http://rtvpuls.com/vesti/u_prepodnevnim_casovima_euleks_uhapsio_pet_osoba_akcija_u_toku/9761
 • PRIŠTINA, 27. aprila - Na Kosovu od jutros traje velika akcija Euleksa i kosovske policije protiv organizovanog kriminala, u kojoj je do sada uhapšeno pet osoba, prenosi Radio KiM iz Čaglavice.
  Portal Kallxo.com navodi da je izvršen pretres kuća poslanika iz redova Demokratske partije Kosova, te da se traga za Azemom Suljom, ujakom Hašima Tačija.
  Policija nije pronašla Sulju u njeghovoj kuhci, ali mu je ostavila poziv za saslušanje.
  Portal Insajderi.com kaže da je Sulja napustio Kosovo, a pojedini mediji javljaju da se nalazi u Draču, u Albaniji.
  Indeks online prenosi da je Sulja, poslanik Demokratske partije Kosova, optužen za tri teška krivična dela - organizovani kriminal, pranje novca i zloupotreba službene dužnosti.
  Izvori unutar Euleksa navode da se radi o velikom slučaju u kojem ima više od 40 osumnjičenih i da se operacija izvodi na oko 42 lokacije širom Kosova, prenosi KiM Radio. 
  Mediji prenose da je u pitanju zloupotreba društvene imovine i prodaja zemljišta u okolini Čaglavice u vrednosti od nekoliko desetina miliona evra.
  Pored Sulje, za ovaj slučaj, prema razlicitim izvorima osumnjičeni su Šaban Sulja, Arton Vilja, bivši predsednik suda u Prištini Nuhi Uka, njegov stri Tefi Uka koji je bio referent u opštinskom sudu, Špresim Uka, Fahredin Gaši, advokat Eduard Gaši, advokat Medžid Sulja, advokat Avni Nadžuni, njegova supruga Šcipe Madžuni, Hajrulah Beriša, Dragan Maksimovic i Vukašn Stevic, prenosi Insajderi.com
  Agencija AP je navela da je Misija Euleksa na Kosovu pokrenula veliku operaciju protiv organizovanog kriminala i prenela da je na listi 51 osoba za kojima tragaju vlasti, a da je reč o osobama na visokim pozicijama, uključujuhi sudije, opštinske zvaničnije i druge.
   
  Izvor: Tanjug
   


  Video


  PULS NARODA