PRETRAGA

U SRBIJI JOŠ 89 NOVOZARAŽENIH, PREMINUO JEDAN PACIJENT

 • r.micanovic
 • 18/05/2020 15:10
 • Pregleda: 36
 • http://rtvpuls.com/vesti/u_srbiji_jos_89_novozarazenih_preminuo_jedan_pacijent/28572
 • BEOGRAD, 18.maj - U Srbiji je u poslednjih 24 časa zabeleženo 89 slučajeva zaraze koronavirusom, a borbu sa kovidom-19 izgubio je jedan pacijent, javlja RTS.

  Od juče u 15 časova testirano je 4.113 osoba, od kojih je 89 bilo pozitivno na koronavirus.

  U Vranju je 30 zaraženih koronavirusom. Na respiratoru se trenutno nalazi 16 osoba.

  Do sada je od kovid-19 izlečeno 4.799 pacijenata.

  Epidemiolozi upozoravaju da bi, ukoliko narednih dana bude rastao broj novozaraženih, ponovo mogle da budu uvedene restriktivne mere.

  Premijerka Ana Brnabić je za sutra zakazala sastanak Kriznog štaba.

  "Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali apelujem još jednom na sve, kriza nije gotova. Izašli smo iz najgorih vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalje moramo da nosimo maske, da pazimo na distancu", rekla je premijerka.

  Juče je neočekivano broj zaraženih porastao, a razlog je novo žarište u Vranju, gde je ponovo otvorena kovid bolnica. Najveći broj zaraženih je iz fabrike nameštaja koja je zatvorena pre nekoliko dana.

  Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da bi situacije u Leskovcu i Vranju trebalo da opomenu celu Srbiju i sve radne organizacije i proizvodne pogone. Naglašava da je potrebno sprovođenje svih preventivnih mera i da ne sme doći do opuštanja.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da je situacija pod kontrolom sve dok je broj novootkrivenih u odnosu na broj testiranih manji od dva odsto i ističe da bi, da nije bilo Vranja, taj broj bio značajnije ispod dva odsto.
  Izvor: RTS

   


  PULS NARODA