PRETRAGA

U SRPSKIM SREDINAMA NA KiM PET NOVIH SLUČAJEVA KORONE

 • internet
 • 04/07/2020 10:52
 • Pregleda: 110
 • http://rtvpuls.com/vesti/u_srpskim_sredinama_na_kim_pet_novih_slucajeva_korone/29453
 • K.MITROVICA, 4.jul - U srpskim sredinama na Kosovu registrovano je još pet osoba inficiranih koronavirusom, pa je 30 ukupan broj pozitivnih na kovid-19.
   
  Epidemiolog dr Aleksandar Antonijević izjavio je za Kosovo Onlajn da su novoinficirani iz opština: Zvečan (2), Severna Mitrovica (1), Zubin Potok (1) i Kosovska Kamenica (1).
   
  “Od 41 uzorak, stigli su nam rezultati za devet testiranih, od čega su četiri pozitivna na koronavirus. Pacijent iz Kosovske Kamenice testiran je u Nišu. Ukupno je 30 osoba inficirano u srpskim sredinama na Kosovu do sada”, rekao je Antonijević.
   
  U cilju prevencije širenja i suzbijanja koronavirusa, krizni štabovi opština na severu Kosova doneli su niz mera kojima se, između ostalog, zabranjuje okupljanje većeg broja ljudi, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.
   
  Na severu Kosova je ograničen rad ugostiteljskih objekata do 23 sata, a vlasnici ovih objekata su u obavezi da poštuju i dodatne mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
   
  Iz kriznih štabova opština na severu Kosova apeluju na građane da se pridržavaju mera kako bi se smanjio broj novozaraženih.
   
  Kada se to kaže pre svega se misli da građani treba da nose zaštitne maske, drže socijalnu distancu i vode računa o higijeni.
   
  Izvor: Kosovo Online
   


  PULS NARODA