PRETRAGA

UKOLIKO PRIŠTINA NE PROMENI ODLUKU PREKIDAMO PREGOVORE

 • d.stanojevic
 • 02/10/2013 19:31
 • Pregleda: 510
 • http://rtvpuls.com/vesti/ukoliko_pristina_ne_promeni_odluku_prekidamo_pregovore/2812
 • BEOGRAD 02.oktobar - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić upozorio je Brisel da će prekinuti učešće u pregovorima ukoliko Priština ne bude dozvoljavala srpskim zvaničnicima da posećuju Kosovo i Metohiju do kraja izborne kampanje.
  „Upozorio sam Brisel i ambasadore Kvinte da je odluka vlasti u Prištini skandalozna i da predstavlja udarac mirovnom procesu", rekao je Dačić za Politiku.
  „Ako ja kao potpisnik briselskog sporazuma i predstavnici vlade koji su ga podržali i radili na njegovoj implementaciji, ne možemo na Kosovo da odemo i pozovemo Srbe da izađu na lokalne izbore, onda se postavlja pitanje svrsishodnosti mog daljeg učešća u dijalogu", rekao je Dačić, koji je u petak planirao da poseti opštinu Štrpce, ali su ga prištinske vlasti obavestile da ta poseta nije odobrena.
  Premijer Dačić je u izjavi za Politiku ocenio da je ovim potezom Prištine doveden u pitanje kredibilitet Brisela pod čijim okriljem se dijalog odvija.
  Predsednik Vlade je takođe najavio da će srpske vlasti sutra razgovarati o daljim koracima i zatražiti stav Evropske unije po ovom pitanju.
   

   


  PULS NARODA