PRETRAGA

UKRADEN TRAKTOR POVRATNICIMA NA KOSOVU

 • 11/05/2013 11:51
 • Pregleda: 368
 • http://rtvpuls.com/vesti/ukraden_traktor_povratnicima_na_kosovu/1629
 • ISTOK, 11. maj - Nepoznati počinioci ukrali su traktor u vlasništvu četiri povratničke srpske porodice u selu Rudice na Kosovu, rekla je jedna od povratnica u to selo Smilja Vulić.Prema njenim rečima, krađu je prvi primetio meštanin Rudica Blagoje Šiljaković, oko jedan sat posle ponoći. Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) došli su na lice mesta i ustanovili da su lopovi traktor odvezli u pravcu magistralnog puta Klina-Istok."Ovo je treći put da nepoznati počinioci kradu ovaj traktor. Prvi put pokušali su juna 2011. godine, ali je traktor pronađen na putu, kao i u drugom pokušaju krađe, u martu ove godine", rekla je Vulićeva.
  Ona je dodala da će ova krađa znatno otežati život povratnicima, koji su zajedničkim traktorom obrađivali oko dvadeset hektara zemlje. U mesovito selo Rudice Srbi su se vratili 2009. godine, kada im je Vlada Kosova zajedno sa međunarodnim donatorima obnovila i izgradila dvanaest kuća.
  Danas u ovom selu stalno živi deset srpskih povratničkih porodica sa ukupno osamnaest članova, a prema rečima Vulićeve povratnici nikada nisu imali problema sa svojim albanskim komšijama. Izvor: Beta.
   


  PULS NARODA