PRETRAGA

UNMIK DA NASTAVI DA IMA VAŽNU ULOGU NA KiM

 • 14/06/2013 10:40
 • Pregleda: 413
 • http://rtvpuls.com/vesti/unmik_da_nastavi_da_ima_vaznu_ulogu_na_kim/1901
 • Ivan Mrkić

  NJUJORK, 14.jun - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je pred današnju sednicu Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu i Metohiji, da UNMIK mora da nastavi da igra važnu ulogu na tom prostoru.Mrkić je rekao da je u Njujorku razgovarao sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom, koji je istakao važnost sporazuma koji je postignut u Briselu između Beograda i Prištine, dodavši da je taj dogovor naišao na dobar prijem u celoj međunarodnoj zajednici.
  Šef srpske diplomatije je imao sastanak i sa ambasadorkom SAD u Ujedinjenim nacijama Rozmari di Karlo, koja je čestitala na onome što je Vlada Srbije postigla. Kako je ocenila, to je nešto "što niko nije mogao da pretpostavi pre desetak meseci"."Amerika je to suštinski pozdravila, o čemu govori i velika frekvencija susreta na visokom nivou. Di Karlo je izrazila podršku brojnim našim stavovima", dodao je Mrkić.Prema njegovim rečima, tokom sastanka sa američkom ambasadorkom, ocenjeno je da su bilateralni odnosi dve zemlje u usponu, posebno posle nedavne posete premijera Srbije Ivice Dačića SAD.
  "Zamolio sam je da SAD konkretnije podrže naš osnovni zahtev da se omogući da naši državljani osuđeni u Hagu izdržavaju kazne u Srbiji i za to sam imao dobro reagovanje moje sagovornice", istakao je Mrkić. Izvor: Beta.


  PULS NARODA