PRETRAGA

UNMIK OSUDIO NAPAD NA SEDIŠTE RTK

 • 24/08/2016 11:05
 • Pregleda: 238
 • http://rtvpuls.com/vesti/unmik_osudio_napad_na_sediste_rtk/11084
 • PRIŠTINA, 24. avgust - Specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu Zahir Tanin osudio je napad na prostorije Radio-televizije Kosova (RTK) u Prištini.

  "Napadi te vrste nikad nisu opravdani i samo štete budućnosti Kosova", istakao je Tanin, navodi se u saopštenju UNMIK-a.

  Tanin je apelovao da se počinioci tog napada izvedu pred lice pravde i obećao punu podršku UNMIK-a u istrazi tog incidenta.

  U dvorište sedišta RTK u Prištini je u ponedeljak kasno uveče bačena ručna bomba, saopštila je sinoć kosovska policija, a odgovornost za taj napad preuzeli su aktivisti koji protestuju protiv planiranog sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, javlja Rojters.

  Predajnici u dvorištu RTK su blago oštećeni, ali nema žrtava i emitovanje programa nije bilo prekinuto, rekao je danas neimenovani policijski zvaničnik, prenosi britanska agencija.

  Za napad ručnom bombom na RTK odgovornost su preuzeli aktivisti koji žive u blizini granice sa Crnom Gorom, kako je navedeno u pismu koje su danas objavili kosovski mediji.

  Ista grupa je saopštila da je, takođe, ispalila granatu na kosovski parlament pre dve nedelje, pri čemu nije bilo žrtava, navodi Rojters. Izvor: Tanjug