PRETRAGA

UPRKOS PRITISCIMA VLADA SRBIJE SE BORI DA SPREČI PRIZNAVANJE KiM

 • 22/08/2016 12:12
 • Pregleda: 271
 • http://rtvpuls.com/vesti/uprkos_pritiscima_vlada_srbije_se_bori_da_spreci_priznavanje_kim/11050
 • BEOGRAD, 22. avgust - Vlada Srbije, uprkos pritiscima,  nastavlja borbu da spreči priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i podsetio da je talas priznavanja zaustavljen još dok je on bio na poziciji direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  Vulin je novinarima rekao da je vlada ušla u dijalog sa Prištinom i međunarodnoj zajednici objasnila da će taj dijalog biti otežan ukoliko se budu dešavala jednostrana priznanja i tako kršila i pozicija međunarodne zajednice i otežavala pozicija Srbije.

  "Ne možete od nas očekivati da u dobroj meri razgovaramo o normalizaciji, o poboljšanju kvaliteta života na Kosovu i Metohiji uz poštovanje statusne neutralnosti u skladu sa Rezolucijom 1244, a u isto vreme priznavati nezavisnosti. To je međunarodna zajednica dobrim delom razumela", rekao je Vulin.

  On je naveo da je to bio dosta efikasan put, uz učešće diplomatije koja je ukazala da se međunarodno pravo mora poštovati.  

  Na pitanje da li je i sada to tema na vladi, Vulin je rekao da članovi vlade uvek govore o tome i da je posao svakog ministra da brine o Kosovu i Metohiji i onima koji tamo žive.

  "Rezultati glasanja u Unesko govore koliko vlada radi na tome", rekao je Vulin. Izvor: Tanjug.