PRETRAGA

USKORO NOVE KUĆE ZA POVRATNIKE U NOVOM BRDU

 • internet
 • 10/08/2018 18:15
 • Pregleda: 817
 • http://rtvpuls.com/vesti/uskoro_nove_kuce_za_povratnike_u_novom_brdu/19938
 • MIGANOVCE/NOVO BRDO, 10.avgust – Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović razgovarao je sa članovima povratničke porodice Miodraga Miloševića iz sela Miganovce o uslovima života u ovom delu Novog Brda. Naime, u toj opštini koja je jedna od teritorijalno najvećih na Kosovu, najveći je i stepen siromaštva i nezaposlenosti.
   
  Miloševići žive u izuzetno teškim uslovima i stanuju u kući koja se bukvalno raspada. 
   
  „Svake noći strahujemo da li ćemo se sutra ujutro probuditi živi i zdravi ili će nam se krov obrušiti na glavu“, očajna je šezdesetogodišnja Verka.
  Njena ćerka Jelena, rođena 1997.godine, jedini je student u ovom delu novobrdske opštine i neophodni su joj uslovi za normalan život i učenje kada nije na fakultetu u Vranju.
   
  Gradonačelnik Svetislav Ivanović se na licu mesta uverio u teške uslove života ove socijalno ugrožene povratničke porodice.
   
  „Miodrag MIlošević i njegova porodica ispunjavaju sve uslove da im se sagradi kuća u okviru druge faze projekta RRK 5 koji finansira Evropska unija. Za manje od mesec dana počećemo sa izgradnjom kuća za povratničke porodice na teritoriji čitave opštine“, najavljuje Ivanović.
  Tokom jučerašnje posete Miganovcu, prvi čovek opštine Novo Brdo uručio je i humanitarnu pomoć porodici Gavrilović koji imaju teško bolesnu ćerku.
   
  U selu Miganovce, trenutno živi desetak, uglavnom staračkih srpskih porodica, a pre rata bilo ih je tri puta više. 
   
  Novinar: Jovan Simić
   


  Video