PRETRAGA

USTAVNI SUD ODBIO DA ODLUČUJE O BRISELSKOM SPORAZUMU

 • 15/12/2014 09:41
 • Pregleda: 257
 • http://rtvpuls.com/vesti/ustavni_sud_odbio_da_odlucuje_o_briselskom_sporazumu/5032
 • Ustavni sud Srbije

  BEOGRAD,15.decembar - Ustavni sud Srbije odbacio je zahtev za ocenu ustavnosti Briselskog sporazuma, jer je većinom glasova ocenio da je reč o političkom, a ne o pravnom pitanju, piše današnja "Politika".Prema navodima tog lista, odluka je doneta 10. decembra, na 35. sednici Ustavnog suda, odluci je prethodilo više pripremnih ročišta, a glavna rasprava trajala je ceo dan.
  Ustavni sud je na 40 stranica obrazložio odluku o odbacivanju predloga za ocenu ustavnosti Briselskog sporazuma, ali obrazloženje još nije objavio na svom zvaničnom sajtu, prenela je "Politika".Podnosilac predloga za ocenu ustavnosti bila je poslanička grupa Demokratske stranke Srbije.
  List podseća da je ministar pravde Nikola Selaković izjavio sredinom godine da Ustavni sud Srbije treba da se proglasi nenadležnim za utvrđivanje ustavnosti Briselskog sporazuma između Beograda i Prištine, jer je reč o političkom aktu."Ustavni sud nije nadležan da ocenjuje politički akt, jer će time preuzeti ulogu Vlade Srbije za utvrđivanje i vođenje politike”, rekao je Selaković u javnoj raspravi o predlogu za ocenu ustavnosti sporazuma potpisanog u Briselu u aprilu 2013. godine, navela je "Politika".Izvor: Politika.


  PULS NARODA