PRETRAGA

VALENTINI KOJIĆ IZ VRBOVCA PRVO MESTO NA TAKMIČENJU U BESEDNIŠTVU

 • 06/12/2018 16:21
 • Pregleda: 913
 • http://rtvpuls.com/vesti/valentini_kojic_iz_vrbovca_prvo_mesto_na_takmicenju_u_besednistvu_/21431
 • RANILUG, 6. decembar - Učenica prvog razreda Tehničke škole u Vrbovcu Valentina Kojić, osvojila je prvo mesto na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji „Besedništvo“, koja se četvrtu godinu zaredom održava u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Ranilugu. Jednoglasnom odlukom žirija Valentinin autorski tekst „Putujem ka Evropi“, proglašen je najboljim. 
   
  Četvoročlani žiri na čelu sa glumicom Jasminom Stoiljković nije imao lak zadatak, ali su jednoglasno odabrali tri najbolja rada. „Putujem ka Evropi“, „O saosećanju“,  „Naučili smo da razbijamo atome, ali ne i predrasude“, najbolje su besede ovogodišnje manifestacije. 
   
  Čast da njihove besede ponesu tutulu najboljih imale su tri dame. Valentina Kojić učenica prvog razreda Tehničke škole u Vrbovcu osvojila je prvo mesto, Nevena Đokić učenica prvog razreda Ekonmsko-trgovinske škole u Ranilugu  drugo i Emilija Đokić učenica četvrtog razreda Gimnazije u Kosovskoj  Kamenici treće meseto. 
   
  “Inspiracija je došla iz samog sistema u našoj zemlji i Evropi. Mi jesmo kao zemlja na geografskoj karti, ali društvo nas ne prihvata iz nama već poznatih razloga”, kaže Valentina i dodaje da je naš sistem čista propaganda. 
   
  “Tema je bila saosećanje. Uopšte nisam očekivala nagradu, zato što se nisam dugo spremala za takmičenje” ističe Emilija koja je osvojila drugo mesto. 
   
  “Ove godine je bila još veća konkurencija. Nisam se nadala nagradi. Moja tema govori o tome kako smo uspeli sve da razbijemo, ali ne i predrasude”, poručuje Emilija.
   
  Glumica Jasmina Stoiljković koja je bila u žiriju istakla je da joj je drago što u njenom Kosovskom Pomoravlju postoji jedna ovakva manifestacija, ali i radni i vredni učenici i profesori. 
   
  “Što više budete radili to ćete biti sigurniji, imaćete veću veru u ono što budete radili, a onda uspeh neće izostati”, rekla je u svom obraćanju naša poznata glumica Jasmina Stoiljković. 
   
  Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Miodrag Jovanović poručio je učenicima da im ova manifestacija može pomoći u daljem školovanju i da se nada da će je biti i sledeće godine. 
   
  “Već četiri godine organizujemo ovu manifestaciju. Zainteresovanost učenika i škola u Kosovskom Pomoravlju je sve veća, tako da je ovo postala skoro tradicija. Nadamo se će potrajati i da ćemo je i sledeće godine organizovati”, rekao je Jovanović.
   
  Ovogodišnje takmičenje okupilo je sve srednje škole u Kosovskom Pomoravlju, a u revijalnom delu bilo je i učesnika iz OŠ “Trajko Perić”. Osim nagrada za prvo, drugo i treće mesto, učesnici takmičenja su dobili zahvalnice, koje su podeljene I učenicima koji su nastupili u revijalnom delu programa.  U takmičarskom delu bilo je 16 učenika. 
   
  Ekonomsko-trgovinska škola u Ranilugu, u sredu 12. decembra, obeležava šezdeset godina postojanja.
   
  Novinarka: Maja Živković
   


  Video