PRETRAGA

VARHELJI SUTRA U STRAZBURU PREDSTAVLJA IZVEŠTAJ O SRBIJI

 • r.micanovic
 • 18/10/2021 13:42
 • Pregleda: 36
 • http://rtvpuls.com/vesti/varhelji_sutra_u_strazburu_predstavlja_izvestaj_o_srbiji/36127
 • STRAZBUR, 18.oktobar - Evropski komesari će sutra na sastanku u Strazburu usvojiti Paket proširenja, koji uključuje i godišnji izveštaj o napretku Srbije u ispunjavanju kriterijuma za članistvo u EU, potvrđeno je u Evropskoj komisiji, prenosi Tanjug.

  "Komesar (Oliver) Varhelji će Paket proširenja predstaviti na konferenciji za medije sutra u 17.15 sati nakon što će ga izložiti poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta", najavljeno je u Komisiji.

  Evropski parlament je ranije najavio da će komesar za proširenje, Oliver Varhelji,19. oktobra od 15.00 časova na sastanku Spoljnopolitičkog odbora u Strazburu predstaviti Paket proširenja za 2021. godinu.

  Paket proširenja koji sastavlja Evropska komisija obuhvata procenu stanja i reformi u zemljama u procesu pristupanja Uniji.

  Paket uključuje i pojedinačne izveštaje za zemlje sa Zapadnog Balkana i Tursku koje su u različitim stadijumima pristupanja EU.

  Paket proširenja se objavljuje jednom godišnje i predstavlja najznačajniji dokument kojim se ukazuje na stanje u svim oblastima, procenjuje ispunjavanje ekonomskih i političkih kriterijuma i daju preporuke za dalje reforme zemalja na puta ka članstvu u EU.
  Izvor: Tanjug