PRETRAGA

VERUJEM DA ĆE SE DOGOVOR POSTIĆI

 • 13/04/2013 08:34
 • Pregleda: 634
 • http://rtvpuls.com/vesti/verujem_da_ce_se_dogovor_postici/1327
 • Suzana Grubješić

  BEOGRAD, 13.april - Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić izrazila je uverenje da će dogovor Beograda i Prištine biti postignut i poručila da je Srbija u potpunosti opredeljena za dogovor i za pronalaženje trajnog rešenja."Cenu višegodišnje neodlučnosti, odugovlačenja i guranja problema pod tepih već plaćamo", istakla je Grubješićeva odgovarajući na pitanje lista "Danas" koja će biti cena za državu i građane eventualnog nepostizanja dogovora s Prištinom.
  Ona je rekla da je Vlada Srbije ušla u politički dijalog s predstavnicima kosovskih vlasti sa iskrenom željom da se postigne dogovor i od toga nije odstupila."URS je od početka podržavao napore i nameru Vlade Srbije da se dođe do prihvatljivog rešenja koje je moguće sprovesti na terenu. Mi nemamo dilemu da je za Srbiju važno da krene napred, da prestane da igra ulogu večitog Kalimera i to smo više puta ponovili. Nema više ni vremena ni prostora za politiku koja zagovara čekanje nekih boljih vremena za rešavanje kosovskog pitanja", rekla je Grubješićeva koja je i članica Predsedništva URS-a.
  Ona je naglasila da unutar vladajuće koalicije ne postoje razlike o nužnosti nastavka dijaloga s Prištinom i taj zaključak donet je jednoglasno na sednici Vlade Srbije.Grubješićeva je kazala da nijedan datum nije dan D, ali su zaključci Saveta iz 2011. i 2012. godine jasni - bez vidljivog i trajnog napretka u odnosima s Prištinom neće biti otvaranja predpristupnih pregovora EU sa Srbijom.
  "Vidljiv napredak je veću činjen, jer ova vlada sprovodi sve sporazume iz takozvanog tehničkog dijaloga, a kroz politički dijalog traži rešenje za višedecenijski problem", dodala je ona. Izvor: Tanjug