PRETRAGA

VITIA: MERE PREKO POTREBNE, U BOLNICAMA VIŠE OD 900 PACIJENATA

 • r.micanovic
 • 07/04/2021 18:42
 • Pregleda: 111
 • http://rtvpuls.com/vesti/vitia:_mere_preko_potrebne_u_bolnicama_vise_od_900_pacijenata/33451
 • PRIŠTINA, 7.april - Ministar zdravlja Arben Vitia izjavio je da je epidemiološka situacija na Kosovu veoma ozbiljna, bolnice preopterećene pacijentima i da su mere koje su danas stupile na snagu više nego neophodne za suzbijanje pandemije kovid -19, prenosi Koha.

  "U bolnicama je više od 900 pacijenata, zdravstveno osoblje, kojeg nam manjka, je iscrpljeno. Situacija je veoma ozbiljna, posebno u zdravstvenim ustanovama. Novi britanski soj virusa je višestruko opasniji, jer se brže širi i pogađa mlade ljude koji su treći prioritet u planu vakcinacije. Mere su više nego potrebne, jer su najefikasnija zaštite od kovida-19", rekao je Vitia na konferenciji za medije.

  Naglasio je da su mere od izuzetnog značaja imajući u vidu vakcinaciju koja je u početnoj fazi i da se mora učiniti sve kako bi se broj novozaraženih smanjio.

  Istakao je da razume zabrinutost privrednog sektora i da sprovođenje mera ugrožava ekonomiju.

  "Svesni smo i razumemo poteškoće sa kojima se ekonomija suočava. Ministarstvo finansija je pripremilo mere kako bi se zaštitio i održao privredni sektor", dodao je Vitia.

  Vitia je rekao da će biti formirane radne grupe sa predstavnicima sektora pogođenih restriktivnim merama.

  "Dogovorili smo se da ćemo formirati radne grupe sa predstavnicima ugostiteljskog sektora i drugim grupama na koje utiču mere, kako bi se sinhronizovale naše odluke i njihove potrebe u borbi protiv pandemije", rekao je Vitia.

  Nove antikovid mere koje je donela Vlada Kosova su stupile na snagu danas i biće na snazi do 18. aprila.
  Izvor: Kosovo Online/Koha ditore

   


  PULS NARODA