PRETRAGA

VLADA I DALJE FINANSIRA SRPSKE INSTITUCIJA NA KiM

 • 16/06/2013 09:44
 • Pregleda: 292
 • http://rtvpuls.com/vesti/vlada_i_dalje_finansira_srpske_institucija_na_kim/1917
 • Marko Đurić

  BEOGRAD, 16.jun - Vlada Srbije još neće prestati da finansira srpske institucije na Kosovu i Metohiji, i neće biti smanjivanja ulaganja u tamošnju srpsku zajednicu niti bilo čega što bi moglo da izazove negativne posledice po naše stanovništvo, izjavio je šef tima za primenu sporazuma s Prištinom Marko Đurić.On je rekao da je ove sedmice u Briselu razgovarano "isključivo o postavljanju upravljačkog tima Zajednice (srpskih opština), koja ima izvršna ovlašćenja"."Razgovarali smo isključivo o formiranju novih institucija i uvrđivanju načina njihovog finansiranja. Neće biti smanjivanja ulaganja u srpsku zajednicu na Kosovu niti bilo čega što bi moglo da izazove negativne posledice po naše stanovništvo u pokrajini", kazao je Đurić.
  On je rekao da je razgovarano i o imenovanju regionalnog policijskog komandanta i osnivanju regionalne policijske direkcije.
  "U ovom trenutku vode se razgovori o formiranju novih institucija srpske zajednice na KiM i neće biti rasformiranja postojećih institucija do formiranja novih. Niko neće biti u situaciji da ostane bez posla", istakao je Đurić.On je rekao da je izborom upravljačkog tima Zajednica srpskih opština počela da "živi u svojoj pripremnoj fazi".
  "Upravljački tim će obaviti sve neophodne logističke pripreme za početak rada Zajednice srpskih opština. To će biti regulisano statutom koji upravljački tim izrađuje kao nacrt, a onda sledi faza u kojoj Priština treba da menja svoje propise", rekao je on.Izvor: List "Kurir".
   


  PULS NARODA