PRETRAGA

VOLONTERI CRVENOG KRSTA RADE U DVE SMENE

 • r.micanovic
 • 25/03/2020 17:15
 • Pregleda: 486
 • http://rtvpuls.com/vesti/volonteri_crvenog_krsta_rade_u_dve_smene/27719
 • NOVO BRDO/BOSTANE, 25.mart - Volonteri Crvenog krsta i u Novom Brdu pojačali su svoje aktivnosti da bi obezbedili pomoć najugroženijima u vreme virusa korona.
  Volonteri Crvenog krsta u Novom Brdu uveli su rad u dve smene, u skladu sa policijskim časom od 10 do 16 i od 20 do šest ujutro koji je od utorka na snazi na Kosovu. Kako kažu, najmanji problem su im zima i sneg, da bi stigli do onih kojima je pomoć potrebna: bolesnih i starih.
  "Na području novobrdske opštine, koja je po površini jedna od najvećih na Kosovu, ukupno je 430 korisnika socijalne pomoći, ali je za samo 30 najugroženijih porodica Crveni  krst uspeo da obezbedi humanitarne pakete za sada", izjavio je za Puls sekretar Crvenog krsta Novog Brda, Dragan Stojanović.   
  Po paket prehrambenih namirnica i sredstava za higijenu i po 10 kg brašna dobili su socijalno najugroženiji stanovnici Novog Brda.
  Pavići iz sela Bostane, njih trojica: otac, sin i unuk, pre godinu dana ostali su bez ženske ruke u kući, tako da im je svaka vrsta pomoći više nego dobro došla.
  82-godišnji Milivoje Pavić, zahvaljuje na dobijenoj pomoći i kaže da ih do sada niko nije obilazio. "Drva imamo nešto malo, isteraće još neko vreme, dok prođe ova situacija", kaže Pavić.   
  Pomoć je  dobila i četvoročlana porodica Stojanović iz sela Bostane, mahala Čuljkovci. Niko od njih nije u radnom odnosu, žive od socijalne pomoći.
  Volonteri apeluju na starije sugrađane da ostanu kod svojih kuća, da bi se sačuvali pošasti virusa korona koja je zahvatila čitav svet, a da se za sve informacije obrate nadležnima.
  DEŽURNI TELEFON KRIZNOG ŠTABA U NOVOM BRDU +383(0)44577066
  Novinarka: Radica Micanović


  Video


  PULS NARODA