PRETRAGA

VUČIĆ: HVALA MADAGASKARU, UMEĆEMO DA CENIMO

 • 07/12/2018 14:35
 • Pregleda: 69
 • http://rtvpuls.com/vesti/vucic:_hvala_madagaskaru_umecemo_da_cenimo/21448
 • KRAGUJEVAC, 7. decembar - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Madagasakru na povlačenju odluke o priznanju Kosova i poručio da će Srbija to umeti da ceni u budućnosti.
  Vučić je novinarima u Kragujevcu preneo da je jutros razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Madagasakara i da mu se zahvalio na toj odluci.
  Vučić je podvukao da je to za nas važno, jer je Madagasakar velika zemlja i da to pokazuje da Srbija može da se bori za svoje interese.
  "Neće nas to spasiti i rešiti svih muka i nedaća, ali hvala im na tome. Umećemo to da cenimo u budućnosti", poručio je predsednik Srbije.
   
  Haradinaj je u pravu
   
  Predsednik Vučić je izjavio i da je nije srećan zbog izjave ambasadora SAD u Prištini da je najavljeno formiranje vojske Kosova pozitivan korak.
  Vučić je rekao i da je svestan da nije realno da Srbija promeni mišljenje Amerike, za koju je nezavisnost Kosova gotova stvar.
  Nakon otvaranja fabrike u Kragujevcu, Vučić je rekao da je uvek govorio da Albanci ništa ne rade sami, već da iza svega stoje Sjedinjenje Američke Države. 
  "Samo što to ne moramo uvek otvoreno da kažemo. Imaju oni još saveznika u Evropi i zato moramo da se preorjentišemo na fabrike i na budućnost, da razmišljamo kako da pobeđujemo pameću. A mi da vojno pobedimo Ameriku... Nemojte. Jednom smo pokušali, pa nismo uspeli. Iako smo tada bili napadnuti i zna se šta ja mislim o agresiji", rekao je Vučić. 
  Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će Amerika stati na stranu Kosova ako dođe do sukoba sa Vojskom Srbije, Vučić je rekao da je Haradinaj u pravu i da on očekuje da će SAD biti na strani Kosova, šta god da Priština uradi i koji god sporazum da prekrši. 
  "Krajnje je vreme da se s tim pomirimo da su SAD priznale nezavisnost Kosova i da je to kraj priče za njih. Nije realno da Srbija može da promeni mišljenje Amerike. Mi smo u ćošak saterani, onoliko malo koliko nas ima i koliko smo slabi, moramo da se sačuvamo", rekao je on i ponovio da je vitalni interes Srbije da sačuva mir i brani svoje nacionalne interese. 
  Izvor: Tanjug, Beta