PRETRAGA

VUČIĆ: NEKA NAM NE VREĐAJU INTELIGENCIJU...

 • r.micanovic
 • 17/10/2021 12:30
 • Pregleda: 73
 • http://rtvpuls.com/vesti/vucic:_neka_nam_ne_vredjaju_inteligenciju/36112
 • BEOGRAD, 17.oktobar - Predsednik Aleksandar Vučić kaže da Srbija želi najbolje odnose sa Velikom Britanijom, ali da ne treba da nam vređaju inteligenciju saopštenjima ambasade te zemlje u Prištini koja je, nedavno prilikom upada specijalnih policijskih sanaga na Rosu navodno zbog sprečavanja šverca, podržala borbu protiv kriminala, prenosi Tanjug.

  On je, prilikom posete BIA povodom dana te agencije, upitao šta bi bilo da je Srećko Sofornijević, koji je upucan 13. oktobra u akciji Rosu, ubijen.

  "Da li to znači da je akcija bila uspešna, ali se malo otela kontroli. U Glazgovu ću razgovarati sa britanskim zvaničnicima, kome je u interesu da na čokolade idu naoružani bojevim mecima", rekao je Vučić.

  Naveo je da je danas trebalo da na Kosovu idu u akciju u dve opštine sa albanskim stanovništvom "da bi nas ubedilida je ono bila akcija protiv kriminala".

  "Ali smo ih provalili i sada je glavno pitanje odakle mi to znamo, važno je da se ne podržavaju tako užasno neodgovorne akcije, koje sum ogle da koštaju nečijeg života", rekao je Vučić, koji je danas tokom posete BIA, obišao laboratorije i Operativni centar Beogradskog centra BIA.

  Vučić je podsetio tokom posete da je za vreme NATO bombardovanja 1999. godine bila uništena laboratorija BIA, ali da je ona sada još lepša i bolje opremljena nego stara.

  Dodao je da se tu sve radi za potrebe BIA, na primer, analiza vrste eksploziva, droge i sve drugo što je potrebno, kao i za pravosudne organe.

  Predsednik je istakao da, pored sofisticirane opreme, tu rade ljudi sa veoma velikim iskustvom.

  "Džaba oprema da nema vas i u najrazvijenim zemljama zapada nema ovakve laboratorije", dodao je Vučić.

  Bezbednosno-informativna agencija (BIA) danas obeležava svoj dan - 122. godišnjicu od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 19 godina od osnivanja BIA, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

  Vučić i direktor BIA Bratislav Gašić položili su prethodno venac ispred memorijalnog zida u znak sećanja na poginule pripadnike Agencije.
  Izvor: Tanjug