PRETRAGA

VUČIĆ: U PETAK SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA KIM

 • b.antic
 • 23/02/2021 19:39
 • Pregleda: 91
 • http://rtvpuls.com/vesti/vucic:_u_petak_sastanak_sa_predstavnicima_srba_sa_kim/32815
 • BEOGRAD, 23. februar - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u petak u Kuršumljiji biti održan sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM.

  Vučić je, nakon sednice Predsedništva SNS, upitan za izjave Aljbina Kurtija da neće dijalog biti prioritet njegove vlade, i da u toj vladi neće biti mesta za Srpsku listu, poručio da, što se Srpske liste tiče ona mora dobiti mandat u vladi u Prištini.

  „A da li će prihvatiti o tome ćemo narednih dana da odlučujemo. Mislim da ćemo u petak u Kuršumliju pozvati sve predstavnike našeg naroda da se konsultujemo“, kazao je on.

  Što se tiče Kurtijevog optuživanja Srbije za genocid 1999.Vučić je rekao da se mnogo ljudi „gađa“ različitim terminima ne znajući ništa.

  „On kao marksista i anarhista mogao bi bolje da prouči to, pa ne bi takve gluposti izgovarao. Ja se trudim da ne odgovaram na uvrede koje izgovaraju on i drugi albanski političari svakog dana, jer ako širite neku vrstu loše atmosfere ona može da se pokaže i na terenu“, upozorio je Vučić.

  Izvor: Tanjug.

   


  PULS NARODA