PRETRAGA

VUČIĆ: ZSO MORA DA SE STVORI, TO JE OBAVEZA IZ BRISELSKOG SPORAZUMA

 • internet
 • 16/10/2021 07:48
 • Pregleda: 58
 • http://rtvpuls.com/vesti/vucic:_zso_mora_da_se_stvori_to_je_obaveza_iz_briselskog_sporazuma/36089
 • BEOGRAD, 16.oktobar - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Prva tema" na TV Prva, izjavio je da Zajednica srpskih opština mora da se „stvori“ jer je to obavezujuće Briselskim sporazumom.
   
  "Mene krive što ja želim da se poštuje ono što je potpisano. Naravno da smo mi uz svoj narod, ali nije nam to jedini argument. Na našoj strani je potpisana međunarodna obaveza i zajednica srpskih opština mora biti formirana, izjavio je predsednik Vučić.
   
  Vučić je rekao da je "sada jasno da Priština sve radi u dogovoru sa Velikom Britanijom. Svestan sam posledica kad ovo izgovaram, ali to je istina".
   
  Kazaoje da se na Kosovu uvek sve radi uz podršku Kvinte.
   
  "Imam odlične odnose sa Velikom Britanijom i uvek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom", rekao je Vučić.
   
  "Oni pucaju u narod, više od sto metaka su ispalili."
   
  "Našli smo im 58 čaura, NATO kalibra 5-56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Srbi sa Kosova i Metohije to nemaju", rekao je Vučić.
   
  "Ja da se skrivam pod sto u teškim trenucima, ne pada mi na pamet", rekao je.
   
  Naglasio je da je priča o borbi protiv kriminala i korupcije u najmanju ruku bezobrazna i da vređa inetligenciju.
   
  "Ja o ovome razmišljam deset godina, ja se time bavim, gledam ih kako lažu i kako varaju. I nije pretnja kad će oni da pobiju naš narod, ali Srbi ako bi pomislili da se brane onda su zlikovci", objasnio.
   
  Rekao je da su u ovom slučaju Amerikanci sto puta korektniji.
   
  "Ovi što su izašli sa saopštenjem da je to divna akcija, sram vas bilo! Možete da budete koja hoćete država", rekao je. O najavama da RS mora da nestane do proleća rekao je da to nije ništa novo. "SDA je to u svojoj programskoj dekalaraciji izneo, nestanak RS. To je bila zvanična deklaracija", rekao je.
   
  Predsednik je rekao da će sutra biti doneta odluka da li će Srbi na Kosovu izaći u nedelju na birališta.
   
  "Ja sam za to da Srbi izađu na izbore, znam da ih srce vuče da ne izađu i razumem ih, neka sami odluče", rekao je Vučić.
   
  Predsednik je govorio i o nedavnom napadu na srpske civile u Severnoj Mitrovici i Zvečanu i rekao da misli da će ponoviti tu akciju, ali u nekom albanskom mestu.
   
  "Oni će uskoro da proizvedu još jednu ovakvu akciju", rekao je.
   
  "Oni će da pošalju jedinice u neko albansko mesto da bi rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala", najavio je Vučić.
   
  "Došli su do zuba naoružani da bi hapsili "fantu" i "koka-kolu" (pripadnici ROSU). Šta su sve uradili? Sećate se onog voza? Nisu ga nikada ni videli. Počinili smo strašno krivično delo jer smo uputili voz. Drugi put je bilo kada su kidnapovali i bacali na zemlju Marka Đurića da bi rekli "imali su pravu, nije prošao legalno". Ali on jeste prošao legalno. Stranci su to brutalno prebijanje pravdali, za Prištinu me baš briga", rekao je.
   
  "Vi nemate pravo da imate vojsku, gazite Rezoluciju 1244. Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas, misle da su debili. Oni misle da smo mi svi debili i da mgu da nam prodaju tu priču protiv korupcije i kriminala", rekao je.
   
  Vučić ističe da je problem kad Srbi oslikaju voz, a nijedna akcija Prištine nije problem.
   
  "Oni mogu da šalju Rosu na sever, a mi ne možemo da oslikamo voz sa slikama naših manastira", rekao je predsednik Vučić.
   
  Predsednik je rekao da će jedna od tema razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 25. novembra u Moskvi biti situacija na Kosovu.
   
  Izvor: Kosovo Online