PRETRAGA

VUČIĆ RAZGOVARAO SA PUTINOM: ZNAČAJNA POMOĆ STIŽE U SRBIJU

 • r.micanovic
 • 02/04/2020 17:00
 • Pregleda: 98
 • http://rtvpuls.com/vesti/vucic_razgovarao_sa_putinom:_znacajna_pomoc_stize_u_srbiju/27866
 • BEOGRAD, 2.april - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a nakon toga objavio da je u razgovoru potvrđeno prijateljstvo i da u Srbiju stiže značajna pomoć te zemlje.

  Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na tome što, i pored brojnih obaveza i krize, koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

  Rekao je da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je kovid-19.

  Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

  Predsednici Vučić i Putin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja.

  Dvojica državnika su naglasili neophodnost svog skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju kovid-19.
  Izvor: Rts


  PULS NARODA