PRETRAGA

VUČIĆ SA MAKRONOM: ZAJEDNIČKIM SNAGAMA PROTIV PANDEMIJE

 • r.micanovic
 • 02/04/2020 17:37
 • Pregleda: 37
 • http://rtvpuls.com/vesti/vucic_sa_makronom:_zajednickim_snagama_protiv_pandemije/27867
 • BEOGRAD, 2. april - Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je poručio da Srbija može da računa na punu podršku Francuske.

  U saopštenju iz Predsedništva se kaže:

  "Predsednik Makron je rekao predsedniku Vučiću da Srbija ima njegovu punu podršku, kao i predsednik Vučić lično.

  On je ponovio da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, što podrazumeva i snažnu podršku našoj zemlji na njenom evropskom putu.

  Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci, kao i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju, i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, pokazuje za građane Srbije.

  On je izrazio žaljenje zbog više od 4.000 žrtava COVID-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere, koje sprovode predsednik Makron i francuska vlada, doneti uspeh u borbi sa tom pošasti.

  Dvojica sagovornika su se saglasili da se protiv pandemije možemo izboriti samo zajedničkim snagama i da su prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova.

  Predsednik Vučić je zamolio predsednika Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova, koji se primenjuju u lečenju obolelih od COVID-19.

  Predsednik Vučić i predsednik Makron su izrazili odlučnost da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, kao i dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske na dobrobit građana obeju zemalja".
  Izvor: Tanjug

   


  PULS NARODA