PRETRAGA

Ž. JOKSIMOVIĆ: SVE LAŽ DO LAŽI, TO JE PRIČA GRUPE OČAJNIKA

 • 02/10/2013 18:22
 • Pregleda: 501
 • http://rtvpuls.com/vesti/z_joksimovic:_sve_laz_do_lazi_to_je_prica_grupe_ocajnika/2811
 • Reagujući na navode iz emisije „Slučaj“, Žarko Joksimović je srpsku medijsku zajednicu na Kosovu nazvao „grupom očajnika“ i „medijskim monopolistima“.
   
  „Ovo je priča jedne grupe očajnika koji su u ovom kanalu videli nekakav svoj interes, nekakav svoj ćar, sa namerom da zaokruže nekakve medijske imperije nad kojima su držali monopol svih ovih godina unazad“, izjavio je Joksimović gostujući u Jutanjem programu RTK 2.
   
  Naime, sinoć je na televiziji Centar emitovana emisija „Slučaj“, koja je na temeljan i istraživački način, kao i kroz izjave medijskih profesionalaca, nevladinog sektora i predstavnika vlasti na Kosovu, analizirala zloupotrebu ideje stvaranja nezavisne televizije na srpskom jeziku.
   
  Joksimović je gostujući na svojoj televiziji rekao da ga je „fascinirala činjenica da se u tolikoj minutaži ne iznese ni jedna istina“ i da je emisija „Slučaj – RTK 2“ televizije Centar bazirana na lažima.
   
  „Da li će Žarko Joksimović još dugo biti direktor ili će neko drugi biti direktor to je manje bitno. Slažem se i ja da je zakon mogao biti drugačiji i da dozvoli malo više posebne autonomije ovom kanalu, ali to je nešto što ja kao direktor moram da izguram do kraja a da gledaoci ne osete. Sa ponosom mogu da kažem da gledaoci na ekranu to ne osećaju. Ja te probleme rešavam bez nekih naročitih briga i sve to u dogovorom sa kolektivom u kući“, kazao je Joksimović.
   
  Direktor drugog kanala RTK kazao je da kampanje protiv ove medijske kuće, od kako je počela sa radom „dobija na intenzitu“, i da je svakim danom „žešća, bezobzirnija i bezobraznija“.
   
  „Na žalost to im nije prošlo, ali mnogo manje bitno od toga jeste da nisu zadovoljeni njihovi apetiti i njihovi interesi... Svi oni koji nam zameraju putovanja od Istanbula pa do Haga, moram da kažem da je ova kuća javni servis i da nema nameru i neće biti seoska televizija“, zaključio je Joksimović.


  PULS NARODA