PRETRAGA

"ZAŠTITIĆEMO NAŠ NAROD. KAKO? NADAM SE DA NEĆETE MORATI DA VIDITE"

 • r.micanovic
 • 14/10/2021 14:12
 • Pregleda: 30
 • http://rtvpuls.com/vesti/zastiticemo_nas_narod_kako_nadam_se_da_necete_morati_da_vidite/36060
 • PANČEVO, 14.oktobar - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u vezi sa napadom kosovske policije na Srbe juče na severu Kosova, istakao je danas da oklopne trupe KBS ne mogu po Rezoluciji 1244 da dolaze bez saglasnosti NATO i četiri gradonačelnika, prenosi B92.

  "Ovo im je sedmi ili osmi veliki upad ne bi li pokazali silu. Sve što misle da mogu da urade, neka probaju, pa da vide kakva će da bude naša reakcija. Predaja nije opcija i na nama je da se borimo. Što se mene tiče, koliko god da nam je teško, znam šta nam je činiti. Zaštićemo naš narod. Tačka. Kako? Nadam se da nikada nećete morati da vidite", naveo je Vučić, tokom posete fabrike Brose u Pančevu.

  Odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na Kosovu, Vućić je rekao da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će videti šta će se desiti.

  "Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom”, rekao je Vučić.

  Ukazao je da Kosovo nema pravo da ima svoju vojsku i da je drugi to što "izmišljaju Kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca".

  Što se tiče kosovskog premijera Aljbina Kurtija, Vučić je naglasio da zna šta su mu bile stvarne namere. Naveo je i da se ništa neće desiti na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti u Njujorku, jer Priština ima podršku velike petorke.

  “Mi možemo da očekujemo podršku Kine i Rusije, ali to neće promeniti situaciju na terenu", naveo je Vučić.
  Izvor: Kosovo Online/B92


  PULS NARODA