PRETRAGA

ŽBOGAR: KOME PRIPADA SUVI DO?

 • r.micanovic
 • 20/07/2016 13:57
 • Pregleda: 301
 • http://rtvpuls.com/vesti/zbogar:_kome_pripada_suvi_do/10654
 • PRIŠTINA, 20.jul - Granična linija između dve Mitrovice, odnosno mesto razgraničenja Suvi Do, ističe se kao uzročnik neotvaranja mosta koji je trebalo da bude otvoren za saobraćaj u junu, piše Koha ditore.

  Visoki predstavnik EU za Kosovo i ujedno posrednik u sporazumu, Samuel Žbogar, izjavio je za KTV da su sve procedure obavljene i da se smatra da je pitanje mosta završeno, iako to ne važi za srpsku stranu.

  On je naveo da jedna od zvaničnih karata Kosova, ujedno i ona koju srpska strana koristi kao osnov, pokazuje da bi Suvi Do trebalo da pripadne severu, međutim Žbogar ističe da po njima, taj deo pripada jugu.

  „Imate dve zvanične karte na Kosovu, gde po jednoj Suvi Do pripada jugu a po drugoj severu. Na osnovu te karte su održani izbori i to je čvorište svih zabuna.Mi smo sada razjasnili da Suvi Do bez sumnje pripada jugu Mitrovice i to smo rekli gradonačelnicima oba dela, te mi ovo pitanje smatramo zatvorenim, odnosno, nećemo razgovarati o granici“, rekao je Žbogar.

  Dozvolu za radove, koja omogućava početak istih kako bi se most revitalizovao, dobili smo od kosovske strane, ali ne i od druge, i stoga se neprestano insistira da je izdaju.

  „Želimo da se krene napred sa renoviranjem mosta, kompanija je već odabrana, i čeka se na početak radova, ali da bi oni počeli nephodna je dozvola za rad i naravno da i južna i severna Mitrovica moraju da ih daju. Od južne Mitrovice smo dobili dozvolu, međutim nismo je još dobili od severne. Mi i dalje radimo na tome da je dobijemo kako bismo mogli da počnemo sa radom u dogovoru sa stranama“, izjavio je Žbogar, prenosi Koha ditore. Izvor: tv Most


  PULS NARODA