PRETRAGA

ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U GRAČANICI URUČENA OPREMA ZA FIZIKALNU TERAPIJU

 • r.micanovic
 • 14/02/2020 14:11
 • Pregleda: 30
 • http://rtvpuls.com/vesti/zdravstvenim_ustanovama_u_gracanici_urucena_oprema_za_fizikalnu_terapiju/27059
 • GRAČANICA, 14.februar - Direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović uručio je Službama za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vrednu medicinsku opremu, koja će im olakšati svakodnevni rad sa pacijentima.

  Zdravstvenim ustanovama u Gračanici, Donjoj Gušterici i Lapljem Selu, Popović je na korišćenje uručio savremene multifunkcionalne aparate, koji sadrže sve potrebne agense fizikalne terapije – laser, magnet, vakum, ultrazvuk, elektroterapiju i elektrodijagnostiku.

  Kako je saopšteno iz Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Opštine Gračanica, prednost ovih uređaja je pružanje istovremenog tretmana za dva pacijenta, različitim terapijama.

  „Godinama unazad posvećeni smo brizi o zdravlju ljudi i unapređenju usluga zdravstvenog sistema. Siguran sam da će ove zdravstvene ustanove uz pomoć nove opreme koju smo uručili poboljšati kvalitet rada i usluga pacijentima. Osim šireg spektra i boljeg kvaliteta usluga, ovim medicinskim aparatima će se ubrzati protok pacijenata kroz ove ustanove i smanjiti liste čekanja pacijenata kojima je neophodan oporavak fizikalnom terapijom“, istakao je direktor zdravstva i socijalne zaštite Aleksandar Popović.

  Opština Gračanica nastaviće da pomaže i unapređuje rad zdravstvenih ustanova, dodao je Popović.
  Izvor: Opština Gračanica


  PULS NARODA