PRETRAGA

ZIMOVANJE ZA NAJBOLJE UČENIKE SA KOSOVA

 • 30/03/2015 14:40
 • Pregleda: 224
 • http://rtvpuls.com/vesti/zimovanje_za_najbolje_ucenike_sa_kosova/5719
 • KOPAONIK, 30.mart - Najboljih 30 učenika, od petog do osmog razreda, iz tri osnovne škole iz Štrpca proveli su sedam, kako kažu nezaboravnih dana, na Kopaoniku koje im je kao nagradu za odličan uspeh i primereno vladanje omogućila kompanija MK Grupa.
  Tokom prepodneva učenicima je bilo mogućeno besplatno skijanje uz nadzor instruktora, dok je za početnike bila obezbeđena i škola skijanja, a Skijališta Srbije su se pobrinula da svoj deci obezbede i besplatni ski pas. 
  Đaci su u popodnevnim satima imali priliku da uživaju u gledanju filmova, da pokažu svoje talente i maštu na likovnoj radionici organizovanoj u Hotelu Grand, ali i da se nadmeću u kuglanju, stonom tenisu i drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima.
  Jedan od đaka, Danilo Perić, prvi put je na Kopaoniku i kako kaže, kući se vraća pun utisaka.
  "Ovih sedam dana bilo nam je prelepo. Staze su super, baš smo uživali", rekao je Perić Tanjugu.
  I njegov drug Uroš, kome to nije bio prvi put da je stao na skije, slaže se da se provod bio odličan.
  "Uživali smo najviše na stazama, ali i u sportskim aktivnostima", rekao je ovaj osnovac koji kaže da je najviše uživao u kuglanju u kom je bio najbolji.
  Profesor fizičkog faspitanja Ivica Ivković rekao je da sa Kopaonika nosi fenomenalne utiske, ističući da su se svi osećali kao kod kuće.
  "Deci s Košova ovo znači najviše, ne mogu da kažem to rečima, ovo je poseta našoj planinskoj lepotici koji se dešava kod većine dece samo sad i ko zna kad", rekao je Ivković, zahvalivši MK Grupi na gostoprimstvu, koje je postalo tradicionalno.
  Gorana Golubović iz MK Grupe naglasila je da je to nagrada za odličan uspeh i primerno vladanje, dodajući da je to samo još jedna u nizu aktivnosti kojima ta kompanija kontinuirano, donatorski pomaže lokalnim zajednicama u kojima posluje i onima kojima je pomoć neophodna.
  Kako je dodala, prioritet MK Grupe je poslovanje zasnovano na principima održivog razvoja, kao i sistematska briga o sredini u kojoj živimo.
  "Naša vizija je da i dalje budemo sinonim kontinuiranog doprinosa razvoju i unapređenju društva", kaže Golubović.
  Ona je podsetila da je kompanija uputila donaciju u vrednosti od 220.000 evra za izgradnju kuće za mlade u SOS Dečijem selu Kraljevo, čime su "pruženi humaniji uslovi za život tinejdžera“.
  "Posebno smo ponosni na zadužbinarstvo porodice Kostić, u okviru koga je Miodrag Kostić svoju porodičnu kuću od 1.400 kvadratnih metara ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i udruženju NURDOR za potrebe humanijeg lečenja", rekla je Golubović.
  Naglasila je i da je kompanija prošle, kao i početkom ove godine izdvojila znatna sredstva i podržala brojne akcije.
  "Obezbedili smo šećer za predškolske ustanove u Beogradu, improvizovani bioskop đacima osnovne škole blizu Sjenice, podržali smo projekat Terapijskog vrta u Rezervatu prirode Zasavica koji osobama sa invaliditetom omogućava da se bave raznovrsnim aktivnostima i radno angažuju, a bili smo i sponzor Dečije olimpijade u Rumi", nabrojala je Golubović neke od humanitarnih aktivnosti MK Grupe.
   
  Izvor: tanjug
   


  PULS NARODA