PRETRAGA

Ž.JOKSIMOVIĆ: PISMO UREDNIŠTVU KIM RADIJA

 • 09/10/2013 16:29
 • Pregleda: 596
 • http://rtvpuls.com/vesti/zjoksimovic:_pismo_urednistvu_kim_radija/2896
 • ČAGLAVICA, 09.oktobar - Kao reakcija na emitovanje emisije "Slučaj - RTK 2", direktor ovog javnog servisa je našoj redakciji uputio pismo, koje prenosimo u celosti. Pismo je danas pročitano i u vestima RTK 2.
  Pismo uredništvu KIM radija
  Nije li, kolege sa KIM radija, pomalo smešna Vaša opsednutost kanalom RTK 2? Juče ste, na navodni zahtev stranaca, reprizirali nešto što zovete istraživačkim radom, a zapravo, emisiju čiji se nivo ne razlikuje od normi koje praktikuje žuta štampa, a sutra verovatno ponovo i na zahtev “tetke Stanije iz Bijelog Polja”, inače Vačeg vernog gledaoca I redovog slušaoca, a eto- igrom slučaja, rođake jednog od Vaših medijskih bosova. I ko zna, možda posle druge reprize uspete da zabeležite i rekordnog stotog gledaoca vašeg istraživaćkog buma. U svakom slučaju želimo Vam mnogo sreće.
  Televizija RTK 2 nije zloupotreba ideje Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije, kako to Vi iz KIM radija tvrdite. Radi se samo o propaloj ideji da ta televizija bude plen Vas nekolicine medijskih magova, privremeno nastanjenih u Čaglavici ili udobno smeštenih u Gračanici. Da se kojim slučajem desilo da je neko od Vas na čelu ovog kanala, sigurno je da Vam ni naziv RTK2 ne bi smetao, a ni Zakon o javnom emiteru, ovakav kakav je. Trenutno Vam smeta sve, pogotovo činjenica da smo za samo 120 radnih dana uspeli da profilišemo program koji beleži sve više simpatija gledališta i činjenica da u svakom segmentu naših emisija odgovaramo zadacima koji propisuje Zakon o javnom emiteru i kodeksi profesije.
  Očekivali smo da ćete kao kolege sa nešto više iskustva, ukazivati na greške znatno mlađih kolega, koji u proseku urade i po 160 reportaža mesečno na terenu, da ste možda primetili neki početnički lapsus u tek formiranom Jutarnjem programu, gde je za samo 20 radnih dana kroz studio prodefilovalo više od osamdeset gostiju, da ste možda imali profesionalne primedbe na naše direktne prenose sa Gazimestana ili iz manastirske porte u Gračanici, ili na prenose uživo sa Evropskog sampionata u košarci iz Slovenije, atletskih igara u Moskvi, Kupa nogometne konfederacije u Brazilu. Takvu vrstu dobronamernih kritika do sada nismo čuli od kolega sa KIM radija.
  Televizija koju stvaramo nije uperena ni protiv koga, već je isključivo na usluzi gradjanima, a ako je doživljavate kao konkurenciju, onda nas to, moramo Vam priznati, raduje. To će bez sumnje biti povod da se potrudite kako biste bili bolji od nas. To vam od srca savetujemo kako ne biste i ubuduće smarali gledalište izmišljenim slučajevima, kao što namećete “Slučaj” RTK 2.U ime gledališta, čija je potereba novi kanal, a ne izneverena biznis nada Vas nekolicine, Srdačno vas pozdravljamo sa kanala RTK 2 ,
  Žarko Joksimović i Vaše brojne (do jučerašnje) kolege!
  P. S. Ako planirate prevod “Slučaja” na turski ili još neki od stranih jezika, javite nam, možemo Vam pomoći Iitehnički i kadrovski. A sve u nadi da “Slučaj” u pravoj meri internacionalizujete.Izvor: Radio Kim.
   


  PULS NARODA