PRETRAGA

ZOVU NA IZBORE , A KANDIDAT U ZATVORU

 • 04/02/2014 13:49
 • Pregleda: 364
 • http://rtvpuls.com/vesti/zovu_na_izbore__a_kandidat_u_zatvoru/3659
 • KOSOVSKA MITROVICA, 04.febaruar - Premijer Srbije Ivica Dačić sa Bezbednosne konferencije u Minhenu poručio je da neće biti zastoja u dijalogu s Prištinom, što je "direkto povezano sa napretkom u evrointegracijama". Istovremeno je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima, dok je Hašim Tači, koji je takođe bio u Minhenu, obećao punu saradnju prištinske vlasti sa srpskom zajednicom "koja je ključna za sprovođenje sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine".Mediji nisu zabeleželi da je bilo reči i o trenutno gorućoj temi na severu Kosova - hapšenju Olivera Ivanovića.
  Potpredsednica Ivanovićeve stranke Ksenija Božović kaže da su očekivali od Vlade Srbije da će javno reći da Euleks i Apelacioni sud u Prištini krše ljudska prava Ivanovića, jer u zakonskom roku nisu odgovorili na žalbu na pritvor.- Juče nam je došao jedan žitelj Mitrovice da nas pita o Ivanoviću. Rekao je: "Ako se njemu to desilo, koji je imao kontakte sa svim ambasadama, šta da ja očekujem kao običan građanin koji sam takođe bio na mostu i branio ga" - prepričala je reči svog sugrađanina Ksenija Božović.- Očekujemo podršku tehničke vlade u Beogradu. Kako misle da se građani osećaju kada je lider koji ih predstavlja u pritivoru. Mnogo bi značilo kada bi Vlada RS dala garancije za njegovo puštanje. Građani su ovde skroz demoralisani - kaže Ksenija Božović.Ona dodaje da se očekivalo "da Dačić kaže da je o Ivanovićevom hapšenju sa gospođom Ketrin Ešton, i da ima nekog nagovešataja od nje".
  Premijer je, međutim, podsetio da će se izbori za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ponoviti 23. februara, dok je Tači novoj gradskoj upravi obećao punu saradnju oko rešavanja praktičnih, svakodnevnih problema.- Beograd treba da skrene pažnju međunarodnoj zajednici da pristajanje na Briselski sporazum ne znači i pristajanje na sve i svašta. I da traže da se Oliver brani sa slobode. Očigledno da su spremni da ga žrtvuju, ne želeći da usporavaju ili osporavaju briselski proces - ocenjuje Momčilo Trajković, lider SPOT-a.Izvor: Vesti online.
   


  PULS NARODA