PRETRAGA

ZSO POSLEDNJA ŠANSA ZA OPSTANAK SRBA NA KiM

 • 03/10/2013 14:22
 • Pregleda: 344
 • http://rtvpuls.com/vesti/zso_poslednja_sansa_za_opstanak_srba_na_kim/2823
 • GRAČANICA, 03.oktobar - Kandidat za gradonačelnika Gračanice ispred građanske inicijative “Srpska” Branimir Stojanović izjavio je danas da je Zajednica srpskih opština poslednja šansa da Srbi obezbede opstanak i zaustave dalje iseljavanje sa Kosova i Metohije.Stojanović je izrazio uveravanje da će lista koju podržava Beograd pobediti na predstojećim kosovskim lokalnim izborima kako u Gračanici tako i ostalim opštinama.Stojanović je kazao da ne vidi zašto je problematično za bilo koga u Prištini što Beograd otvoreno podržava jednu listu.
  “Prirodno je da Srbija, a ima pravo, da ukaže poverenje ljudima na terenu i kaže ko su ljudi sa kojima hoće da radi i delegira na određene funkcije. Samo je jedna srpska lista koja zaista zastupa srpske interese i spremna da u tom zastupanju ne pravi bilo kakve kalkulacije, nego insistira na onome što je dogovoreno u Briselu i obezbedi opstanak Srbima ovde”, kazao je Stojanović.On je istakao da Građanska inicijativa Srpska posle izbora 3. novembra nudi projekte koji će obezbediti opstanak Srba, kroz Zajednicu srpskih opština.
  To je, kako je kazao, jedina institucija koja dugoročno može obezbediti normalan i pristojan život svim ljudima, a istovremeno zaustaviti proces iseljavanja Srba.“Ovo je poslednja šansa za Srbe na Kosovu, tako ja ovo doživljavam. Ako je propustimo, niko nam neće biti kriv ako nam se desi potpuno nestajanje. Ovo je šansa da zadržimo jasnu i nedvosmislenu institucionalnu vezu sa Srbijom, a sa druge strane, direktno utičemo na svakodnevni život. U tom smislu "Srpska" mora da pobedi, svi drugi za cilj imaju nešto drugo,”, zaključio je Stojanović. Izvor: Tv Centar.
   


  PULS NARODA