PRETRAGA

IMERI: TAČI SE SUMNJIČI ZA RATNE ZLOČINE, KRIMINAL, KORUPCIJU

 • r.micanovic
 • 02/03/2016 10:44
 • Pregleda: 245
 • http://rtvpuls.com/vesti/_imeri:_taci_se_sumnjici_za_ratne_zlocine_kriminal_korupciju/9175
 • PRIŠTINA, 02.mart - Opozicija ne prihvata izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova, izjavio je lider opozicionog radikalnog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri uveren da je u taj izbor bio pod pritiskom međunarodne zajednice i ucena poslanika Demokratske partije Kosova.
  Imeri je u intervjuu Glasu Amerike na albanskom jeziku rekao da je prvo neprihvatljiv način na koji je Tači izabran za kosovskog predsednik, ocenivši da je reč o šaradi koja se dogodila u parlamentu.
  Imeri tvrdi da je u izboru Tačija bilo kupovine glasova i u prilog tome kaže na mesto "šefa države izabrana osoba koja se sumnjiči za brojne ratne zločine, odnosno korupcije i organizovani kriminal", što praktično znači da je prvi čovek Kosova, jedan od ključnih ljudi, umešan u organizovani kriminal.
  "To praktično dovodi Kosovo u izuzetno tešku situaciju kada je reč o demokratizaciji, jer ovde je demokratija postala politika i kupovina moći", rekao je Imeri.
  On tvrdi da je Tači izabran zahvaljujući kupovini glasova, ali i ucenama i pretnjama o čemu ti ljudi nikada neće govoriti, ali postoji puno materijala da se u tako nešto sumnja.
  Opozicija će, kaže, insistirati da ova vlada podnese ostavke kako bi se otvorio put za sprovođenje demokratskih i slobodnih izbora, što bi, kako kaže, stvorilo nove legitimne institucije.
  "Smatramo da se ne može govoriti o demokratiji na Kosovu ili bilo gde drugde, ako na funkcijama sede oni koji su pogazili ustav", naveo je Imeri. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA