PRETRAGA

ĐURIĆ I JOKSIMOVIĆ NA DOČEKU SRPSKE NOVE GODINE

 • 12/01/2016 15:42
 • Pregleda: 350
 • http://rtvpuls.com/vesti/djuric_i_joksimovic_na_doceku_srpske_nove_godine/8652
 • KOSOVSKA MITROVICA, 12.januar - U okviru proslave ovog tradicionalnog srpskog praznika u Kosovskoj Mitrovici, u ulici Kralja Petra Prvog, 13. januara od 8 do 17 sati biće otvorena Novogodišnja ulica, sa nizom sadržaja namenjenih prvenstveno najmlađima, ali i starijim građanima.

  Na 26 štandova biće predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, kao i prehrambeni proizvodi i pića, autentični za ovo područje, a čitava manifestacija biće u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda u Pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom našoj redakciji.

  Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na platou ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici. Tom prilikom, od 22 časa biće održan koncert Željka Joksimovića, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

  „Ove godine, uz poruku mira, slavimo srpsku Novu godinu u Kosovskoj Mitrovici. Želimo da pokažemo da, iako smo mali narod, kao mnoge velike civilizacije imamo svoju Novu godinu, svoju tradiciju i veoma nam je stalo da je održimo. Pozivamo sve građane Kosova i Metohije, ali i ostatka Srbije, bez obzira na nacionalnost, da dođu sutra i proslave sa nama“, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

  „Velika mi je čast što ću prvi put pevati na Kosovu i Metohiji i radujem se što ću sa srpskim narodom u pokrajini da dočekam pravoslavnu Novu godinu. Poziv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i Opštine Kosovska Mitrovica me je vrlo obradovao i rado sam pristao da budem uz naš narod. Nadam se da će se okupiti u velikom broju, ne samo iz Kosovske Mitrovice, već i iz drugih mesta sa Kosova i Metohije i centralne Srbije“, rekao je Željko Joksimović.Ć


  PULS NARODA