PRETRAGA

KAMENOVANA SRPSKA KUĆA U KOSOVSKOJ VITINI

 • b.antic
 • 04/05/2021 15:25
 • Pregleda: 264
 • http://rtvpuls.com/vesti/kamenovana_srpska_kuca_u_kosovskoj_vitini/33810
 • BEOGRAD, 04.maj - Sramotno je i nedopustivo da u vreme kada Srbi na Kosovu i Metohiji proslavljaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs, budu mete ekstremnih Albanaca i da nemaju mira ni na crveno slovo.

  Sinoć je, na drugi dan Vaskrsa, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine. On se u trenutku napada nije nalazio u svom domu, ali je u dvorištu kuće bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletele kamenice i psovke na albanskom jeziku.

  Istovremeno, noćas je razbijeno staklo i na automobilu đakona iz Orahovca, koji je jutros prijavio incident.

  Ovakvi napadi perfidni su scenario da se Srbi koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije nateraju na zbeg, a oni koji razmišljaju o povratku, obeshrabre.

  Posebnu težinu na čitav slučaj baca činjenica da Srbima na Kosmetu nije dozvoljeno ni omogućeno da u miru obeleže svoje verske praznike.

  Naši se grobovi prekopavaju, crkve skrnave, zdravstvene ustanove obijaju, deca su mete napada ekstremista, kao i čitave porodice.

  Ni za jedan od ovih napada počinioci nisu otkriveni, niti procesuirani i to govori da fraze o mirnom suživotu, verskoj toleranciji i održivom povratku koje slušamo od strane političara iz Prištine, ali i međunarodnih predstavnika, jesu samo prazne fraze koje demantuje realni život.

  Izvor: Saopštenje.

   


  PULS NARODA