PRETRAGA

NA JARINJU UHAPŠEN SRBOLJUB VESELINOVIĆ, RASELJENO LICE SA KOSOVA

 • internet
 • 21/07/2021 13:10
 • Pregleda: 101
 • http://rtvpuls.com/vesti/na_jarinju_uhapsen_srboljub_veselinovic_raseljeno_lice_sa_kosova/34905
 • BEOGRAD, 21.jul - Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Srboljuba Veselinovića (80), interno raseljeno lice sa Kosova, sa boravištem u Kragujevcu, saopštila je Kancelarija za KiM.
   
  Veselinović je inače raseljeno lice iz Gornjeg sela kod Prizrena pod optužbama za navodna imovinsko-pravna pitanja, navodi se u saopštenju.
   
  "Jutros je sa sinovcem krenuo na Kosovo i Metohiju, ali je prvo zadržan na Jarinju, a potom i sproveden u Prištinu, gde treba da bude saslušan pred tužiocem. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila branioca Veselinoviću, a urgiraće povodom njegovog slučaja i pred svim relevantnim međunarodnim činiocima", poručili su iz Kancelarije.
   
  Kako dodaju, Na delu je nastavak progona i odmazde prema Srbima sa Kosova, "koje hapse bez ikakvog pravnog osnova, pod lažnim optužbama i nameštenim svedočenjima".
   
  "Sa tim u vezi je i današnja presuda Ristu Jovanoviću koji je osuđen na sramnu kaznu od šest meseci zatvora, samo zato što se usprotivio protivpravnom pretresanju i maltretiranju monahinje na Gazimestanu i pokazao naklonost prema Srbima i Srbiji. Sada je jasno zbog čega Aljbin Kurti u Briselu nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane uzdrže od akcija koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na terenu", poručuju iz Kancelarije za KiM.
   
  Po oceni Kancelarije, sve što Priština radi, radi sa namerom da izazove destabilizaciju na prostoru Kosova.
   
  "O tome govori i porast broja teških incidenata na prostoru pokrajine, a hapšenje Veselinovića, uz sramnu presudu Jovanoviću, najslikovitije su svedočenje sa kakvim se progonom i odmazdom susreću Srbi na KiM, ili oni koji su naklonjeni Srbiji", zaključeno je u saopštenju.
   
   
  Izvor: Kosovo Online
   


  PULS NARODA