PRETRAGA

SUTRA U KOSOVSKOJ MITROVICI DOČEK SRPSKE NOVE GODINE

 • 12/01/2016 10:32
 • Pregleda: 336
 • http://rtvpuls.com/vesti/sutra__u_kosovskoj_mitrovici_docek_srpske_nove_godine/8647
 • BEOGRAD, 12.januar - U Kosovskoj Mitrovici sutra će biti organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a na novogodišnjem koncertu nastupiće Željko Joksimović.

  Kako je najavljeno iz Kancelarije za Kosovo i Metohije, dočeku Nove godine u Kosovskoj Mitrovici prisustvovaće i direktor Kancelarije Marko Đurić.

  U okviru proslave tradicionalnog srpskog praznika u ulici Kralja Petra Prvog u Kosovskoj Mitrovici, sutra od osam do 17 sati biće otvorena Novogodišnja ulica, sa nizom sadržaja namenjenih prvenstveno najmlađima, ali i starijim građanima.

  Na 26 štandova biće predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, kao i prehrambeni proizvodi i pića, autentični za to područje, a manifestacija će biti u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda u porkajini.

  Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na platou ispred Tehničke škole, a od 22 sata nastupiće Željko Joksimović, uz besplatan ulaz za posetioce.

  "Ove godine, uz poruku mira, slavimo srpsku Novu godinu u Kosovskoj Mitrovici. Želimo da pokažemo da, iako smo mali narod, kao mnoge velike civilizacije imamo svoju Novu godinu, svoju tradiciju i veoma nam je stalo da je održimo", rekao je Đurić.

  On je pozvao sve građane Kosova i Metohije, ali i cele Srbije, bez obzira na nacionalnost, da dođu sutra na proslavu pravoslavne Nove godine.

  Željko Joksimović kaže da mu je velika čast što će prvi put pevati na Kosovu i Metohiji.

  "Poziv Marka Đurića i Kosovske Mitrovice me je vrlo obradovao i rado sam pristao da budem uz naš narod. Nadam se da će se građani okupiti u velikom broju, ne samo iz Kosovske Mitrovice, već i iz drugih mesta sa KiM i centralne Srbije", rekao je Željko Joksimović. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA